Gelégodis med appelsin (lavFODMAP)

Jeg ble så inspirert av Stine og Veronika i Bare Bra Barnemat, at jeg måtte snu meg rundt og lage gelésnop jeg også! Disse er magevennlige, enkle å lage og ikke minst supergode! De passer like godt til voksne som barn :)

Gelégodis med appelsin

Oppskriften gir ca. 20 små gelébiter
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri

Ingredienser
2 appelsiner
1/2 sitron
3 ss gelatinpulver
3 ss lønnesirup eller en klype rent steviapulver/steviadråper om du ønsker sukkerfritt snop (smak til)

Slik gjør du: Press ut saften av appelsinene og sitronen. Du skal ha ca. 3 dl væske til sammen. Sil saften ved hjelp av en sikt om du ønsker en klarere juice uten fruktkjøtt. Ha saften over i en kjele og tilsett geletinpulveret. Varm forsiktig opp og rør til gelatinen er helt oppløst. Blandingen skal ikke koke, bare varmes. Trekk kjelen av platen og smak til med søtning. Fordel blandingen i silikonformer og sett kaldt i kjøleskapet til geleen stivner (1-3 timer). Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet i 3-4 dager. 

Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

HanneMarie - april 12, 2018

Morsomt, denne må jeg prøve!

Reply
  Julianne - april 13, 2018

  Håper det smaker :)

  Reply
Janne - april 16, 2019

Kan man bruke saft?

Reply
  Julianne - april 16, 2019

  Det går nok helt fint, Janne :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x