Så mye vanlig pasta kan du spise på lavFODMAP-diett
På lavFODMAP-diett går vi gjerne for glutenfri pasta når vi skal kose oss med en deilig pastarett. Dette er fordi glutenfri pasta ofte er laget med lavFODMAP-korn som mais, ris eller quinoa. Men visste du at man også kan inkludere helt vanlig pasta under eliminasjonsfasen av dietten? Og visste du at det er en god del? Hele 74 gram kokt pasta av hvete eller spelt er lavFODMAP i en servering! Jeg får faktisk et helt måltid ut av det :)
Se bare på dette:
Slik ser 74 g kokt fullkornspasta ut på en vanlig middagstallerken.
Ha over godt med en deilig, magevennlig bolognesesaus som f.eks denne.
Topp med parmesan og server en god salat ved siden av!
Poenget med å vise dette, er at litt "vanlig mat" går helt fint an selv på eliminasjonsdiett. Selv om pasta er listet som høyFODMAP i listene over FODMAPs i matvarer, så er mindre mengder altså greit. Bruk the Monash University low FODMAP diet app aktivt og klikk deg inn på de ulike høyFODMAP-matvarene og lær mer om hvilke som er lavFODMAP i en lavere mengde.
Om du vil ha litt pasta i en deilig salat for eksempel, så er 74 g pasta ofte mer enn nok :)
Var dette nytt for deg?
– Julianne :)