Potetsalat med grønnkål og friske urter (lavFODMAP)

Solen skinner over hele landet - også her i Molde! Jeg må si livskvaliteten har steget betraktelig etter av vi bestemte oss for å flytte hjem. Fjell, sjø og ikke minst en liten veranda og stor platting til å kose seg på på de fine dagene! Nå har vi også kjøpt oss en grill og en ny matverden er i ferd med å åpne seg for meg. Hvor skal jeg begynne liksom?!

Vel, i går innviet vi grillen med å grille laks, squash og paprika. Som tilbehør lagde jeg potetsalaten fra min nyeste bok, Tarmstyrkende lavFODMAP [reklamelink]! Den er enkel å lage, smaker nydelig og er proppet med tarmstyrkende resistent stivelse fra de kalde potetene og masse gode plantestoffer fra grønnkål, spinat, friske urter og kaldpresset olivenolje. Så den må jeg bare dele med deg! 

Foto: Line Dammen/Gyldendal

Foto: Line Dammen/Gyldendal

Potetesalat med grønnkål og friske urter

Oppskriften gir 3–4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
400 g kokte, avkjølte poteter (gjerne med skall for mer fiber)
1 dl grovhakket grønnkål og/eller spinat
1/2 dl hakket grønn del av vårløk
1/2 stilk stangselleri
Friske urter som f.eks dill, persille, basilikum, rosmarin (ta det du har)
kaldpresset olivenolje
en skvis sitron
salt og pepper

Slik gjør du: Skjær kokte, avkjølte poteter i terninger og ha dem i en liten bakebolle eller i serveringsskåla. Grovhakk grønnkål og/eller spinat, vårløk, stangselleri og urter og tilsett potetene.​ Ha over olivenolje, en skvis sitron og bland forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper. La gjerne stå kaldt i noen timer før servering slik at smakene får tid til å sette seg :)

Skal du imponere med danderingen: Skjær kokte, avkjølte poteter i skiver og dander dem på et serveringsfat. Bland inn hakket grønnkål eller spinat, grønn del av vårløk, stangselleri og friske urter. Ringle over olivenolje, en skvis sitron og krydre med salt og pepper. 

Denne potetsalaten passer til fisk, kylling og annet godt kjøtt - eller som et vegetarisk tilbehør! 

Håper det smaker :)

Julianne

Click Here to Leave a Comment Below

Julie Henriksen - september 17, 2018

Dette så godt ut! Og bare det visuelle med alt det grønne over potetskivene! Veldig fristende!

Reply
    Julianne - september 17, 2018

    Hei Julie – ja, ikke sant! Stylet og fotografert av dyktige Line Dammen i forbindelse med et bokprosjekt :) Rålekkert og godt :)

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x