Grønnsaksvafler (lavFODMAP)

Denne oppskriften ble til da jeg jobbet med boka Tarmstyrkende lavFODMAP (lenke til nettbutikk) - hvor målet var å lage supersunne vafler proppet med grønnsaker, fiber og næring. I tillegg måtte smaken være god (selvfølgelig) og det ble virkelig disse! Disse vaflene er naturlig søte, og er nydelige som de er - men ekstra gode mye godt pålegg og mer grønnsaker om du vil.

Disse egner seg også veldig godt til barn! Bare spør Stine og Veronika som driver Norges største barnematportal på nett: Bare Bra Barnemat. De presenterte grønnsaksvaflene til sine følgere - og de har fått så mange fine tilbakemeldinger på dem! Det er ekstra gøy synes jeg :)

Foto: Line Dammen/Gyldendal

Grønnsaksvafler

Oppskriften gir 4 store vaffelplater
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
100 g revet pastinakk (1 middels stor pastinakk)
200 g revet gulrot (3 middels store gulrøtter)
4 egg
50 g bokhvetemel
10 g chiafrø
1 ss rapsolje
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Slik gjør du: Jeg liker å bruke en digital vekt når jeg lager disse vaflene. Start med å vaske og eventuelt skrelle pastinakk og gulrot. Ta fram en bakebolle, ha i eggene og pisk dem lett sammen. Riv pastinakk og gulrot ved hjelp av et rivjern og bland sammen med eggene. Bruk en stavmikser og miks røra godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene og la røra svelle i 10 minutter før du setter i gang med stekingen. Varm opp vaffeljernet og smør det med litt smør eller olje før du har i røra. Avkjøl vaflene på rist og nyt med godt, magevennlig pålegg.

Har du prøvd noen av mine oppskrifter? Da vil jeg gjerne høre om det! Skriv til meg i kommentarfeltet eller tag meg på instagram (@julianne_godtformagen) om du deler bilder :) <3

Klem J :) 

Click Here to Leave a Comment Below

Elisabeth Brønlund - november 25, 2018

Du ble redningen min, med boken Lavfodmap. Jeg brukte boken flittig da jeg hadde kjøpt den, bakte brød, spiste middagsrettene og laget noen få av dessertene. Herlig mat.
Nå har min ernæringsfysiolog laget en diett som gir meg mellom 1000-1200 kcal. Jeg har for mange år siden tatt en gastric bypass operasjon, og denne dietten er glutenfri og nesten laktosefri – den passer meg helt perfekt. Men av og til så lager jeg med noen av dine middagsretter.
Ha en fin fin kveld og en god uke

Reply
  Julianne - november 26, 2018

  Hei Elisabeth :) Takk for at du deler! Veldig kjekt å lese at boken var til nytte for deg <3 Lykke til med dietten du er i gang med :) Ønsker deg ei god uke! Hilsen Julianne

  Reply
Marianne - november 25, 2018

Disse så gode ut, og jeg har så lyst til å prøve dem! Men kan jeg bruke noe annet enn bokhvetemel? Jeg har litt dårlig erfaring med smaken av bokhvete.

Reply
  Julianne - november 26, 2018

  Hei Marianne :) Ja, du kan erstatte bokhvetemelet med annet mel. Jeg har ikke testet dette selv ennå, men prøv quinoamel, rismel, havremel eller sammalt speltmel (siden mengden mel er så lav i oppskriften) :) Håper det smaker! Hilsen Julianne :)

  Reply
Gerd - november 25, 2018

Disse skal prøves☺ Har 2 av bøkene dine. Det jeg bruker aller mest er oppskriften på knekkebrød. Ellers mye bra der☺

Reply
  Julianne - november 26, 2018

  Hei Gerd :) Så hyggelig å høre. Håper grønnsaksvaflene faller i smak også! Hilsen Julianne :)

  Reply
Kari - november 29, 2018

Disse skal jeg prøve. Spiser ellers proteinrundstykker hver dag. Har prøvd surdeigsbakst i flere runder, men det fungerer ikke for meg. Lager ellers noe fra dine bøker flere ganger i uken. En av favorittene er minestronesuppe. Så takk for alle de fine oppskriftene.

Reply
  Julianne - november 29, 2018

  Hei Kari :) Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det varmer <3 Dette er et godt alternativ til brødskiva, så jeg håper du liker dem. Det er ikke alle mager som tåler godt surdeigsbakst dessverre, men heldigvis finnes det mange gode alternativer som f.eks proteinrundstykkene og brødvaflene. Gull verdt :) Ønsker deg ei fin førjulstid, Kari! Hilsen Julianne

  Reply
Grønnsaksvafler | | - mai 11, 2019

[…] dem og bestilte dem til skolematen sin umiddelbart;-)Originaloppskriften til Julianne finner du her.1/2 pastinakk1 persillerot3 gulrøtter4 egg1, 5 dl laktosefri melk150 gram glutenfri melmix (kan […]

Reply
Espen - september 9, 2019

Kan man kjøre dette i en blender eller foodprosessor, i stedet for å raspe først? :-)

Reply
  Julianne - september 11, 2019

  Ja, om du har en skikkelig god blender/food prosessor tenker jeg det går fint :)

  Reply
Tove Halvorsen - mars 4, 2020

Tusen takk for alle gode tips du deler med oss følgere ?. Har et spørsmål når det gjelder grønnsaksvaflene: Går det fint å bruke feks squash istedet for pastinakk? Mvh Tove fra Vennesla ?

Reply
  Julianne - mars 4, 2020

  Hei Tove :) Så hyggelig kommentar, tusen takk for gode ord! Godt spørsmål. Jeg tror det skal gå fint, men da ville jeg ha revet squashen, saltet den og klemt ut det meste av vannet først. Alternativt kan du nok spe med mer mel enn det jeg bruker i oppskriften. Si fra om du prøver! Jeg må lage disse igjen snart selv, dattera mi på 9 måneder elsker dem :D Hilsen Julianne

  Reply
Dan - mai 4, 2020

Hei, hva har du brukt som fyll i disse vaflene?

Reply
  Julianne - mai 5, 2020

  Hei :) Vaflene på bildet er smurt med philadelphia naturell så hvitost, skinke og spirer :-) Stylet veldig flott da vet du!

  Reply
Silje - mai 4, 2020

Hei! Denne må prøves! Er det noen som har prøvd å lage mange og putte i fryseren for så å tine annen gang?

Reply
  Julianne - mai 5, 2020

  Hei Silje :D Jeg har fryst disse og tatt opp etter behov til dattera mi – og det fungerer utmerket! De tiner raskt på kjøkkenbenken :) Håper det smaker! Hilsen Julianne

  Reply
Elin - juni 3, 2020

Utrolig gode! Til og med mannen min likte de kjempegodt og han var veldig skeptisk da han hørte jeg skulle lage grønnsaksvafler. Jeg hadde i havremel istedenfor, det fungerte bra. Vi fylte de med bacon, tomat og aioli og hadde en grønn salat ved siden av.

Reply
  Julianne - juni 4, 2020

  Åh, hallo Elin :D Det var veldig lurt! Vafler til middag :D Så kjekt at skeptikeren også likte dem! Takk for kjekk tilbakemelding <3

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x