Nøttebrød med tranebær (lavFODMAP)
[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]
Dette nøttebrødet ble bare helt magisk og jeg klarer ikke vente med å dele oppskriften med deg!
Oppskriften er inspirert av Monicas bok Glutenfri Jul som inneholder en haug med fristende, glutenfrie og magevennlige oppskrifter. Dette er et fiberrikt brød proppet med næring - med innslag av søte små overraskelser i form av tørket tranebær. Smaker nydelig med litt godt, salt pålegg!
Nøttebrød med tranebær
Oppskriften gir 1 deilig nøttebrød
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Dette trenger du
1 pose Det Glutenfrie Verksteds Fiberbrødmiks
25 g fersk gjær eller én pose tørrgjær
3,75 dl lunket vann
50 g valnøtter
50 g pekannøtter (eller gresskarkjerner)
25 g hasselnøtter
25 g mandler
50 g tørkede tranebær (kan sløyfes om du vil)
Litt ekstra hakkede nøtter til pynt
Slik gjør du: Grovhakk nøttene. Løs opp gjær i lunket vann og bland med miksen i en kjøkkenmaskin. La kjøkkenmaskinen gå i 5 minutter før du tilsetter de hakkede nøttene og tranebærene. Kle en brødform på ca. 1 liter med bakepapir og ha deigen i formen. Sett brødet på et lunt sted til heving i minst 30 minutter. Skru stekeovnen på 200 grader. Når brødet er ferdig hevet strør du hakkede nøtter over og presser dem litt forsiktig nedi deigen. Stek brødet i ca. 50 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist og nyt med godt pålegg.
Brødet holder seg saftig i flere dager, men det kan også fryses.
Håper det smaker :)