Knekkebrød av rismel (lavFODMAP)

[Reklame for egen bok]

Jeg innser nå at jeg ikke er så kreativ når det kommer til å navngi oppskriftene mine, men disse knekkebrødene av rismel er altså en klassiker fra boken min Godt for Magen. Oppskriften er spesielt laget til deg som er litt ekstra sensitiv for fiber, og som ikke tåler så godt f.eks frøknekkebrød. Disse er enkle å lage og smaker nydelig! 

Knekkebrød av rismel 

Oppskriften gir 12 stk (et brett knekkebrød)
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
2 dl fullkornsrismel
1 dl havregryn
1 dl linfrø eller andre frø
0.5 ts salt
0.5 dl rapsolje
2 dl kokende vann 

Slik gjør du: Sett stekeovnen på 150 grader varmluft. Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett olje og kokende vann og bland godt sammen til en fin deig. Ha deigen over på et bakepapir. Legg nok et bakepapir over deigen og bruk en kjevle til å kjevle deigen så flat du får til. Fjern forsiktig bakepapiret fra deigen og før den over på et stekebrett. Bruk et pizzahjul og skjær knekkebrød i ønsket fasong. Stek knekkebrødene i ca 50 – 60 minutter til de er helt sprø. Er knekkebrødene fremdeles myke etter en time i ovnen, kan du skru ned temperaturen til 50-75 grader og la dem ettersteke til de blir så sprø.  Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i en tett boks eller lignende :)

Håper det smaker! 

Julianne :) 

​Prøver du ut noen av mine oppskrifter? Da blir jeg veldig glad om du deler!
Tag bildene dine med #juliannelyngstad eller tag @julianne_godtformagen på Instagram, så finner jeg dem igjen :)

Click Here to Leave a Comment Below

Lise Schmidt - desember 9, 2018

Hei!
Skal de stå midt i ovnen/midterste rille?
Har du prøvd steke flere brett samtidig? Slik at man kan doble oppskriften?
Lise ?

Reply
  Julianne - desember 10, 2018

  Hei :) Ja, midt i ovnen! Du kan doble oppskriften og steke to brett samtidig, skru temperaturen litt ned og bruk varmluft for jevnere steking :) Følg med underveis! Håper det smaker :D Hilsen Julianne

  Reply
hilde kristin solum hansen - mars 25, 2019

Jeg lagde disse med bokhvetemel og sesamfrø og de ble helt fanatisk gode. Strødde litt flaksalt over halvparten. Skikkelig mersmak, eller som de sier i reklamene, «Det skal godt gjøres å spise bare 1….»

Reply
  Julianne - mars 26, 2019

  Hei, så godt å høre! Enkle, sunne og gode knekkebrød som tydelig kan varieres :D Takk for tips og tilbakemelding :)

  Reply
Trine Øvstegård - april 13, 2021

Hei, tenkte å lage disse i dag men lirer på er det noe mengde begrensing på disse med tanke på fodmap ?

Reply
  Julianne - april 15, 2021

  Hei Trine! En normal porsjon av disse er 2-3 knekkebrød per måltid, og det går fint med hensyn til FODMAP. Nyt med proteinrikt pålegg som egg, kokt skinke, hvitost og godt med lavFODMAP-grønnsaker som tomat, agurk og paprika så blir du god og mett :) Håper det smaker!

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x