Magevennlige lussekatter (lavFODMAP og glutenfri)

[Samarbeid med Det Glutenfrie Verksted]

Luciadagen nærmer seg, og da har du kanskje lyst å bake deilige lussekatter? I dag får du oppskriften på deilige lavFODMAP og glutenfrie lussekatter som alle kan spise! Oppskriften er fra den fine boken til Monica som heter Glutenfri Jul og baseres på Bollemiksen fra Det Glutenfrie Verksted. Jeg er ikke god på glutenfri bakst, men denne miksen gjør det hele lekende lett :)

Magevennlige lussekatter 

Oppskriften gir ca. 12 lussekatter
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Dette trenger du
1 pose bollemiks fra Det Glutenfrie Verksted
½ pakke fersk gjær eller 1 pose tørrgjær
2 dl laktosefri melk
140 g laktosefri mager kesam
20 g smør
1 ts kardemomme
1 egg
500 mg safran eller tørket gurkemeiekrydder til ønsket farge)
1 egg til pensling
Rosiner til pynt

Slik gjør du: Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm forsiktig opp til du når 37 grader. Ta fram kjøkkenmaskinen din og ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre gjæren i væsken før du heller den i de tørre ingrediensene. Tilsett også et egg. La kjøkkenmaskinen jobbe deigen godt sammen i ca 5 minutter før du dekker bollen med plastfolie og lar den heve på et lunt sted i minst 30 minutter.

Kle et stekebrett med bakepapir og ha deigen over på kjøkkenbenken. Er deigen litt klissete, kan du bruke litt rismel til utbakingen, men jo mindre du bruker desto bedre blir bollene. Form ønskede lussekatter, pynt med rosiner og fordel dem utover bakepapiret. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 30 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. Visp sammen et egg og og pensle bollene med egget rett før steking. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-15 minutter til de er gylne og fine i fargen. Følg med på steketiden. Avkjøl bollene på rist og nyt! 

Bollene er best nystekte, men de kan også fryses til senere :)

Ønsker deg en fin luciafeiring, så håper jeg bollene smaker :D

- Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

lene - desember 9, 2018

Hei :) Jeg vet at mandelmelk generelt er lav-fodmap, men Alpro sin inneholder johannesbrødkjernemel som er moderat fodmap. Er det noen grense for hvor mye av det man kan drikke daglig, eller er mengden såpass liten at det går fint uansett?

https://www.alpro.com/no/produkter/drikke/mandel/usotet

Reply
    Julianne - desember 10, 2018

    Hei Lene :) Ja, mengden johannesbrødkjernemel er så liten i mandelmelk, at det går fint med hensyn til FODMAP :) Hilsen Julianne

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x