Årets julehefte – Magevennlig Jul ♥

Hver jul får jeg spørsmål fra lesere og kursdeltagere som bekymrer seg for hva de kan - og ikke bør spise av maten som blir servert, hvordan lage julematen litt mer magevennlig, hvordan komme seg gjennom alle juleselskapene og julebord - og om det i det hele tatt er mulig å komme seg gjennom julen uten mageplager…?

Det er det absolutt, men det krever litt research, planlegging og tilrettelegging! 

Jeg har selv brukt flere uker på å forberede meg selv og kursdeltagerne mine til både julebordsesongen og jul i år - og vet du hva? 

All denne informasjonen har jeg nå samlet i et stort, fint elektronisk julehefte; Magevennlig Jul!

Så orker du ikke å gjøre all researchen selv, så har jeg nå gjort det for deg :)

Juleheftet koster 249,-, men i dag får du det til halv pris: kun 125,- 

Tilbudet gikk ut torsdag 13. desember, men juleheftet er tilgjengelig til normalpris.

Dette finner du i årets julehefte: 

♥ Tips om den magevennlige julematen - både hjemmelaget og den du kjøper ferdig 
Enten du spiser ribbe, pinnekjøtt, medisterkaker, julepølser, kalkun eller lutefisk med alt mulig slags tilbehør, så vil du i dette heftet få tips til hva du fint kan inkludere og hva du bør unngå for at magen skal holde seg i balanse. Du vil også få tips om lavFODMAP-produkter du kan kjøpe ferdig eller hvordan du med enkle grep kan lage dette selv fra bunn. Jeg har lest ingredienslistene for deg, luket bort variantene med høyFODMAP og går god for produktene som passer godt til julemåltidet :)

♥ 22 lavFODMAP juleoppskrifter
Du får mine deilige lavFODMAP-oppskrifter på blant annet risengrynsgrøt, riskrem med jordbærsaus, sjakkruter, kokosmakroner, julebrød, lussekatter, nøttebrød, peanøtt cookies og ikke minst flere magevennlige alternativer til brød som du kan nyte til lange julefrokoster med familien. Se hele oversikten her 

♥ 10 gode tips for en mage i balanse i jula
Tips og råd som har hjulpet meg og min mage i mange år -  dette er strategier som virkelig fungerer. 

Jeg håper du liker det og at du blir inspirert og motivert til å gjøre det som skal til for å holde magen i god balanse i jula. Selv er jeg ekstra motivert i år, og gleder meg til ei jul uten kranglemage.

Du kan fremdeles kjøpe juleheftet her

Spør om det er noe du lurer på ♥

God, magevennlig jul fra Julianne :)

Click Here to Leave a Comment Below

Hilde - desember 12, 2018

Har du nokre gode råd til dei som slit med å få magen og tarmen i sjakk og som grue seg til jul?. gleda meg ikkje så veldig til å sitte to timar på do i strekk nesten kvar dag i jula også er det fullt hus i med heile familien og sikker noko som masar om eg er snart ferdig.

Reply
  Julianne - desember 17, 2018

  Hei Hilde. Huffa meg, det høres ikke spesielt hyggelig ut. Har du snakket med familien din om plagene dine? Blir du møtt med forståelse?

  Om du har noen grep du kan gjøre som du vet kan forebygge at magen din slår seg vrang, enten om det er kostholdsrelatert eller om du snakker med legen din om eventuelle medikamenter som kan hjelpe, så vil det alltid være nyttig.

  Jeg håper du finner en god løsning og at du slipper situasjonen du beskriver. Å grue seg/bekymre seg for at magen skal slå seg vrang kan i seg selv trigge symptomer, så det er også noe å ha i bakhodet. Ønsker deg en fin jul, Hilde – så håper jeg virkelig du kommer deg gjennom på en god måte i år <3

  Klem fra meg

  Reply
  Hilde - desember 17, 2018

  Familien vet om plagane, men er ikke alle som har heilt forståelse. Har no heldigvis tre doar der eg skal feirje jul, så har avtalt med mine foreldre at eg har en do for meg sjølv, sjølv om eg må ut av komfortsona mi og bruke en annan do en det eg er vant til. Har ikke noko grep eg kan ta i bruk enda, men mest sansynlig vis er det kostholdet eg har i dag som er åsaken til mine plager, men trenger profesjonell hjelp og oppfølging om eg skal forandre på kosten, og mest sansynlig vis får eg den hjelpen eg trenger etter nyttår (etter å ha kjempa om hjelp i 5 år) Hadde håpa eg skulle finne noko medikamenter som hjelper. Legen min har anbefalt papayafrø som en får tak i på helsekosten/apoteket, men eg finn det verken på helsekosten eller apoteket. Har jo papayafrukten som en kjøper på butikken, men har ingen erfaring med selve frukten.

  Reply
  Julianne - desember 18, 2018

  Så bra, da får du i alle fall fred og kan bruke den tiden du trenger. Så bra du får hjelp etter nyttår, så satser vi på at du finner løsningen denne gangen! Jeg har ingen erfaring med papayafrø/enzymer, men vet at det anbefales noen steder i verden ved mageplager. Du kan jo sjekke ut iherb.com om du ønsker å følge legens råd :) God jul til deg, Hilde – så håper jeg juleferingen går fint for magen din <3 Klem fra meg

  Reply
Simon - desember 14, 2018

Hei! Har fundert en del i det siste med hygiene når jeg lager mat. Har bestandig vært litt over-renslig, men enkelte dager er det umulig å ha kjøkkenet til seg selv. Da er det fort gjort at jeg begynner å tenke på hvis noe familien lager, spres over til maten jeg spiser, osv. Er vel sikkert bare unødvendig å tenke sånt, eller har det noe å si?

Jeg er bestandig sjokkert hvor «urenslig» noen familie medlemmer er, ikke vasker hendene sine ofte ved matlaging, osv. Så de ser bestandig rart på meg når jeg lager mat. Lurer på hvor mye fokus det bør ligge her, da det føles som at magen skaper problemer når jeg tenker så mye på det..

Takk på forhånd for svar :)

Reply
  Julianne - desember 14, 2018

  Hei Simon :) Sånn med hensyn til FODMAPs så trenger du ikke bekymre deg for at noe av det de andre lager seg spres over i din mat. God hygiene er viktig når vi lager mat, det er jeg enig med deg i. Rene hender, rent utstyr og rene råvarer (altså, å skylle dem vann :P) er grunnleggende heimkunnskap og reduserer sjansen for matforgiftning :)

  Du kan jo sende dem denne linken: http://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/kjokkenhygiene/ :D

  Hysterisk trenger vi ikke være, men noen hensyn er viktig å ta på et kjøkken :)

  Håper dette var nyttig!

  Hilsen Julianne

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x