Riskrem med jordbærsaus (lavFODMAP)

Riskrem med rød saus må vel være den ultimate desserten på julaften? Jeg synes det! Heldigvis er dette en dessert som enkelt kan lages lavFODMAP uten at det merkes på smaken. Jeg synes faktisk den blir enda bedre, siden den laktosefrie melken og kremfløten er hakket søtere enn de vanlige. 

Planlegging er nødvendig for å lage riskrem, så skal du spise denne på julaften, kan du lage en god porsjon med risgrøt som nytes på lillejulaften. Spar en god porsjon risgrøt som går i riskremen dagen etter (se oppskrift her). Alternativt kan du kjøpe laktosefri risengrynsgrøt fra Fjordland, som også er lavFODMAP. 

Riskrem med jordbærsaus 

Oppskriften holder til 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Riskrem
3 dl laktosefri kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker eller litt vaniljepulver
3 dl ferdigkokt, avkjølt laktosefri risengrynsgrøt

Slik gjør du det: Hell laktosefri fløte i en bakebolle, tilsett sukker og vanilje. Pisk fløten til  en tykk og god krem ved for hånd eller ved hjelp av en miksmaster. Vend inn den avkjølte risgrøten ved hjelp av en slikkepott og bland til grøten er godt kombinert med kremen. 

Jordbærsaus
250 g frosne jordbær (eller bringebær, om du vil ha bringebærsaus) 
1/2 dl vann
100 g melis 

Slik gjør du det: Ha frosne jordbær, vann og melis i en liten kjele. Varm forsiktig opp til bærene er tint. Kjør sausen glatt ved hjelp av en stavmikser og sett til avkjøling. 

Server riskremen med jordbærsaus og litt hakkede mandler om du ønsker litt crunch. 10 mandler er lavFODMAP i eliminasjon, så litt går helt fint for de fleste. 

Velbekomme :)

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x