Velkommen 2019 ♥

Riktig godt nyttår kjære venner! 

Håper du har hatt ei fin jul- og nyttårsfeiring og at du er klar til å gripe fatt på nok et nytt år :)

Jeg er veldig klar, og ikke minst spent! Dette året blir ekstra spesielt. Jeg har en baby i magen som er hele 19 uker allerede. I slutten av mai - eller starten av juni skal vi dermed bli foreldre for første gang, og vi gleder oss så ufattelig mye! Vi skal på første ultralyd i neste uke, på bursdagen min av alle dager, så jeg håper virkelig på gode nyheter. Magen vokser og jeg kjenner små koselige spark allerede, og det kjennes så godt :) 

Så jeg gleder meg veldig over å se framover og legge 2018 bak meg. Året det smalt fra start, året jeg nok en gang prøvde å fikse meg selv på egenhånd, men til slutt oppsøkte hjelp. Det ble også året da jeg klarte å jobbe meg gjennom en vanskelig tid med depresjon.

Første halvdel av 2018 er derfor litt tåkete i minnet, som blant annet lanseringen av boka mi Tarmstyrkende lavFODMAP. Jeg kan ikke skjønne at det bare er et år siden, jeg husker det knapt. Jeg skal ikke gå inn i detaljene på hva som fikk begeret til å renne over, det har jeg på en måte bearbeidet. Men nå som jeg ikke står midt i det lenger, vil jeg likevel være åpen om det.

Som gründer førte denne smellen med seg flere utfordringer. For hvordan drive en business når den eneste arbeidstakeren ikke klarer å jobbe? Spesielt ikke når den jobben handler om å hjelpe andre. Det føltes så feil, og jeg hørte meg selv gi viktige råd til klienter som jeg ikke klarte å innføre selv.  Jeg vurderte om jeg skulle slutte og skaffe meg en jobb med faste arbeidstider og kollegaer. I det minste ta en pause og slippe alt ansvaret som henger med å drive for seg selv.

Jeg er ikke typen til å gi meg i motbakker, så jeg bestemte meg for å tenke langsiktig om dette skal være bærekraftig i lengden. Det er jo dette jeg elsker å jobbe med! Så helsen kommer først. Høre på psykologens råd. Komme i gang med daglig trening og sunn mat igjen. Jobbe litt, men ikke for mye. Takke mer nei til andre, mer ja til meg selv.

Du har kanskje ikke merket så mye til dette, for jeg har publisert oppskrifter på bloggen og vært relativt aktiv i sosiale medier. Men Prosjekt Sterk Tarmflora stoppet opp, jeg klarte ikke gjennomføre og det er greit. Jeg avlyste foredrag og takket nei til forespørsler med mye reising - noe jeg selvfølgelig savner, men som jeg innså tok for mye krefter.

Nå trives jeg godt med å kun jobbe hjemmefra her i Molde. Jeg prioriterer å hjelpe klienter via mitt gruppebaserte nettkurs om lavFODMAP-dietten, som nå får mitt fulle fokus. Jeg er så stolt over at jeg har klart å skape meg en selvstyrt arbeidshverdag, for det passer meg og min helse utrolig bra - noe jeg har lyst til å fortsette med til jeg går av med pensjon :)

Målet for 2019 blir å fortsette å inspirere og motivere deg til å ta kontroll over mageplagene dine, dele nye oppskrifter og erfaringer på bloggen og ikke minst fortsette utviklingen av nettkurset mitt - fram til jeg skal bli mamma på heltid. Vi forbereder oss på en ny hverdag med mye kos, lite søvn og lite overskudd til jobbing god stund framover. Så får alt annet være en bonus :)

Alle gode ønsker til deg i 2019, og tusen takk for at du følger meg og mitt arbeid!

Klem fra meg :) 

Click Here to Leave a Comment Below

Åshild - januar 4, 2019

Riktig god nyttår, Julianne, og gratulerer så mye med den lille i magen! :D Jeg har fulgt deg i flere år og har fått mye god hjelp for egne mageproblemer. Jeg ble veldig rørt av innlegget ditt, takk for at du deler litt også fra livets vanskelige perioder. Det gjør at oss som strever/har strevd tidligere føler tilhørighet og trøst; at det er flere som opplever vanskeligheter selv om det ikke synes på utsiden. Jeg gleder meg veldig til å følge deg videre og ønsker deg et spennende og godt 2019!! :)

Reply
  Julianne - januar 4, 2019

  Hei Åshild, GODT NYTTÅR til deg også :D og tusen takk for gode ønsker og tilbakemeldinger på delingen <3 Ha ei fin helg når den tid kommer :) Klem fra meg!

  Reply
Inger Rønning - januar 4, 2019

Hei Julianne. Gratulerer med graviditeten. Det var veldig hyggelig for dere . Takk for alt du deler. Gjenkjennende utfordringer. Lykke til videre og takk for all hjelp.

Reply
  Julianne - januar 7, 2019

  Hei Inger, og tusen takk for gode ord og takk for at du følger <3 :) Klem fra meg!

  Reply
Hilde - januar 4, 2019

Gratulerer ein gang til, så stas. Har venta på den nyheten der. blei litt i stuss då eg såg storyen der det sto 19 uker, tenkte først baby i magen, men så tenkte eg oppblåst mage, då eg har bommet på det før. Vet dere om det er gut eller jente dere får? Eg kjemper fortsatt med å få hjelp til å få orden på mageplagene, og håper 2019 blir året der eg blir friskare og får den hjelpe eg trenger. Drømmen om å kunne bli mamma selv har blitt større og større med åra, men må først få magen i sjakk. Kvei meg ein god del til julafa og nyttårsafta pga magen og at eg blei sittandes på do lenge,, men det gjekk betre ein forventa og jeg var bare på do ein gang sjølv om jeg bla litt stresse pga lufta i magen. Tror det gjekk betre ein forventa då jeg åt litt anna mat og hadde andre rutinar ein det eg vanligvis har heime og når jeg kom heim igjen, så var det tilbake til mageplagen, men håper 2019 er året og at eg slepper fleire ganger der eg blir litt bra også dårligere igjen. Eg er som du, gir meg ikkje i motbakker og kjemper til eg har nådd målet jeg har satt meg uansett kort tøft det er. Ønsker deg masse lykke til med babyen og mamma livet. Håper du inni mellom deler litt nye oppskrifter og kommer med litt oppdateringer, selv om du er mamma på heltid.

Reply
  Julianne - januar 7, 2019

  Hei Hilde og takk for gode ord :) Jeg har nok ropt «ulv ulv» noen ganger med å vise min oppblåst mage, så jeg skjønner at du ble i stuss ;) Vi skal på ultralyd denne uken, så da får vi forhåpentligvis svar på om vi får en gutt eller jente. Jeg håper først og fremst at alt er bra med den lille.

  Godt å høre at julaften gikk bedre enn forventet. Ofte blir ikke bekymringene noe av, og det er godt å få bekreftet. Håper dette blir året hvor du klarer å balansere magen din! Ønsker deg masse lykke til på veie, Hilde – bra du ikke gir deg! Klem fra meg :)

  Reply
Anette - januar 5, 2019

Gratulere så mye med baby på vei ? Jeg er 19 uker på vei i dag med nummer to så høres ut som vi er like langt på vei ? Det er uansett en spennende tid i vente ?

Jeg fikk vite om deg etter at du var på Ingefær podcast ?

Reply
  Julianne - januar 7, 2019

  Tusen takk, Anette og gratulerer så mye selv! Så gøy at vi er i samme uke :) Håper svangerskapet behandler deg bra så langt <3 Klem fra meg :)

  Reply
Katalin - januar 5, 2019

Hei, hei! Gratulerer så mye med » den lille nyheten»! :) Det var trist å lese at dette prosjektet tappet deg så mye for krefter… Men du har nok lært å lytte mere til kroppen din framover… Jeg ville bare si at jeg er så takknemlig til deg. Det var du som har fått meg til å begynne å lage mat fra bunnen av. Og det har hele familien så godt av. Aldri mere posemat! :) Ønsker deg et riktig godt 2019!

Reply
  Julianne - januar 7, 2019

  Hei Katalin :) Takk for gode og støttende ord – og det er fantastisk å lese at dere lager mer mat fra bunnen av. Åh, jeg blir så glad :D Godt nyttår til deg og dine også :) Klem fra meg

  Reply
Ingunn M Eide - januar 6, 2019

Hei Julianne!
Så utrolig hyggelig å høre at dere venter en liten baby:) Det er så hyggelig! Takk for alle gode tips og matoppskrifter over flere år nå. Det har vært veldig nyttig for meg. Du gjør en viktig jobb for svært mange av oss. Vet ikke hvor mange jeg kjenner som sliter med magen! Jeg anbefaler alltid bloggen og bøkene dine. Lykke til med graviditeten og godt nytt år!

Reply
  Julianne - januar 7, 2019

  Hei Ingunn :) Takk for gode ord og ønsker! Godt å høre at oppskriftene er til nytte for deg og at du anbefaler dem videre <3 Tusen takk! Stå på videre <3 :)

  Reply
Oda Antonsen - januar 7, 2019

Godt nyttår og gratulerer så mye :)

Reply
  Julianne - januar 7, 2019

  Godt nyttår til deg også, Oda og takk for gode ønsker :)

  Reply
Line - januar 7, 2019

Hei Julianne, og godt nyttår ? Gratulerer så mye med den lille, også håper jeg det vil gjøre deg godt totalt sett og at magen spiller på lag ?? Ta godt vare på deg, og sett deg selv alltid først. Fulgt deg i flere år og fortsatt har du mange gode tips og råd for oss med magtrøbbel. Ønsker deg lykke til, og takk for din ærlighet som helt sikkert mange av oss med IBS kjenner oss igjen i. Klem fra Line ??

Reply
  Julianne - januar 7, 2019

  Hei Line og riktig godt nyttår til deg også! Takk for gode ord og ønsker – og takk for at du følger <3 Det setter jeg stor pris på! God klem fra meg :)

  Reply
Louise - januar 7, 2019

Godt nytår og mange tak for din fine blog, som jeg følger her fra Danmark. Du er meget inspirerende og jeg bruger flittigt dine opskrifter. :-) Jeg har din første bog, og jeg kunne godt tænke mig den nyeste bog også – men jeg kan ikke finde noget sted, den forhandles i Danmark! Kan jeg mon købe den af dig eller et andet sted?
Kærlig hilsen fra Louise

Reply
Ingvill Helen Johansen - januar 7, 2019

Kjære Julianne❣
Gratulerer hjerteligst med at dere skal få en baby! Veldig glad på deres vegne?.
Jeg ønsker deg all mulig lykke til med helsa di og synes du er modig som forteller om dager som ikke bare er solskinn og glede❤. Det kan gi trøst til mange, og det er godt med en realitetsorientering i forhold til alle ‘glansbildene’ som presenteres i sosiale medier.
Jeg vil også takke deg for all inspirasjon og oppmuntring du har bidratt med i bloggen din! Var også så heldig å få vært med på foredraget du holdt i Harstad?. Jeg har fulgt med deg siden starten og mine ibs- plager har blitt betydelig redusert etter innføringen av lavfodmap?. Som en bonus har matlagingsskillsene bare blitt bedre og bedre nå som all maten lages fra scratch, og halvfabrikata er så og si borte?.
Jeg ønsker deg alt godt videre i graviditeten og med helsa ellers og håper på å få følge deg i lang tid❤.
Stor klem til deg?

Reply
  Julianne - januar 11, 2019

  Tusen hjertelig takk for gode ord og ønsker, Ingvill Helen :) Så utrolig godt å høre at du har det bedre etter at du startet med lavFODMAP! Tenk at et problem kan føre med seg så mye positivt <3 Takk for at du følger! Klem fra meg <3 :)

  Reply
Eline - januar 13, 2019

Hei
Lurer på om jeg kan spise disse lakrisdropsene. Ingredienslisten ser slik ut: sukker, glukosesirup, salmiakksalt, lakrispulver, salt, farge (vegetabilsk kull), aroma.

Reply
  Julianne - januar 14, 2019

  Heisann! Hva slags drops er det? Ser OK ut med hensyn til FODMAPs.

  Reply
  Eline - januar 14, 2019

  Det er disse dropsene: https://www.europris.no/rustne-padder-180-g-140682.html

  Reply
Karo - januar 15, 2019

Hei! Det er utrolig godt å lese alt du deler, både her og på bloggen. Føles mye bedre å vite at man ikke er alene! Jeg er bare 24 år og har hatt IBS siden videregående. Blir desverre verre med årene føler jeg, og er den dag idag veldig plaget. Dette går jo ut over det sosiale og er utrolig slitsomt å aldri vite hvordan magen reagerer. Prøver så godt jeg kan å holde meg til lavfodmap, men ganske vanskelig i lengden.. spesielt når jeg ønsker å spise sunt, men reagerer på all kunstig søtning..
Min mage er veldig periodevis, og merker med en gang jeg har en dårlig periode. Men det jeg lurer mest på er om det er flere som noen ganger har så magesmerter og mageknip (uten diaré) at det er rett før en ringer legevakten? Jeg har hatt noen slike tilfeller, og varer opp til flere timer.. ber bare til Gud om at det skal gå over, og det gjør det jo heldigvis.. men forstår bare virkelig ikke hva de plutselige mageknipene kommer av! Håper jeg kanskje ikke er alene og at du om mulig har gode tips eller råd! :-)

Reply
  Julianne - januar 17, 2019

  Tusen takk, Karo :) Så leit å høre om plagene du opplever, det høres virkelig ikke godt ut. Du bør i alle fall prøve å kartlegge omstendighetene når disse plagene oppstår, for å se om du kan se noen fellestrekk?

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x