Den fineste bursdagsgaven <3

Onsdag fylte jeg hele to og tredve år! Det er godt å få noen år på baken, for jeg glemmer ikke det foredraget hvor en eldre dame ikke kunne forstå at jeg var gammel nok til å ha hverken erfaring eller nok kunnskap om kroniske mageplager og alt som følger med ;) 

Bursdagen min har de siste årene druknet litt i både jul, nyttår og boklanseringer, men i år kom bursdagen i skyggen av det fineste noen sinne. Vi var nemlig på ultralyd og fikk hilse på den lille i magen. Alle fingre og tær var der, og babyen var i full aktivitet og poserte velvillig til jordmor.

Vi fikk også vite at det er ei lita jente som kommer i slutten av mai :)

Det var fantastisk å vite at alt stod bra til, men samtidig ble dette litt mer virkelig. Spesielt da jordmor sa jeg måtte huske en liste over magevennlig mat jeg kan spise når jeg kommer for å føde. Da slo det meg - jeg skal faktisk føde..!

Mange har spurt meg om hvordan IBS-plagene har vært under svangerskapet. Jeg tenkte skrive litt om det i et eget innlegg, for her har det skjedd en del endringer... 

Har du IBS og har gått gravid? Hvordan var dine IBS-plager under svangerskapet?

Del gjerne med meg! :D 

Smil fra Julianne :) 

Click Here to Leave a Comment Below

Katrin Wolf - januar 11, 2019

Så spennende Julianne! Gratulerer med dagen og gjennomført ultralyd. Moro, når man får vite kjønn til baby. Nå kan du glede deg til en liten prinsesse eller røverjente :-) Kos deg masse og lykke til videre med graviditeten. Hilsen og klem Katrin

Reply
  Julianne - januar 11, 2019

  Tusen hjertelig takk, Katrin :) Ja, det blir så spennende, og vi gleder oss stort :) God klem til deg!

  Reply
Hilde - januar 11, 2019

Gratulerer med overstått bursdag og med ei lita jente på vei. Har sjlv lurt ein del på dette med Ibs og gå gravid spesiet når man har spiseproblematikk i tillegg.

Reply
  Julianne - januar 11, 2019

  Tusen takk, Hilde :) Ja, det er veldig interessant dette. Spennende å høre om andres erfaringer synes jeg :)

  Reply
Mari Cecilie - januar 11, 2019

Hei, og gratulerer så mye! :)
Da jeg gikk gravid hadde jeg ingen mageplager, som jeg hadde tidligere. Og har det fortsatt ikke ennå, og min sønn er straks 7 mnd. Utrolig deilig, så krysser fingrene for at det vil fortsette slik. Nå kan jeg spise «vanlig» mat uten problemer :D

Reply
  Julianne - januar 11, 2019

  Tusen hjertelig takk! Så fantastisk at magen bedret seg, åh – jeg håper det varer for deg! Kroppen er altså så rar :)

  Reply
Karen - januar 11, 2019

Så koselig! Lykke til med resten av svangerskapet :) Jeg opplevde faktisk at plagene ble mindre under graviditeten. Sykt luftig de 3 første mnd, men så hadde jeg så vidt plager. Det var deilig! Og rett etter fødsel gikk flere helt vanlige brødskiver med bringebærsyltetøy og brunost ned på høykant uten problemer etterpå!

Reply
  Julianne - januar 11, 2019

  Tusen takk, Karen! Så utrolig kult :D Kan tenke meg de brødskivene smakte ekstra godt uten bekymringene for at magen skal slå seg vrang <3

  Reply
Hanne - januar 11, 2019

Jeg var gravid i fjor (fødte i oktober) og magen min var mye bedre under graviditeten enn ellers! Jeg kunne spise vanlig hvetemel uten noen store problemer, det var helt fantastisk (jeg elsker kanelboller)
Nå er det mer tilbake til det vanlige igjen ..

Reply
  Julianne - januar 11, 2019

  Åh, så herlig, Hanne! Det var i det minste bra du slapp unna de verste plagene under selve svangerskapet. Det er jo trangt nok i magen som det er :)

  Reply
Inger Anne - januar 11, 2019

Jeg ble mye bedre i magen både under og etter graviditet… men det kommer tilbake??

Reply
  Julianne - januar 12, 2019

  Så herlig! Det gjelder med andre ord å sette pris på den velfungerende magen mens man har den :P Jeg har blitt mer sensitiv, så jeg håper og satser på at magen bedre igjen etter fødsel.

  Reply
Gunhild - januar 11, 2019

Til lykke, Julianne.

Reply
  Julianne - januar 12, 2019

  Tusen, tusen takk, Gunhild :)

  Reply
Line - januar 11, 2019

Gratulerer så mye!!☺️
Jeg ble mye dårligere! Hørte om mange som ble bedre, men jeg ble verre enn jeg noen sinne har vært i løpet av mine 6 år med påvist ibs. Varte i ca 5-6 uker, før jeg ble fin igjen, før jeg igjen ble dårlig etter fødselen. Måtte løpe på do samtidig som jeg ammet, med babyen på puppen. Dette gikk også heldigvis over etter 2-3 uker, og jeg var nå vært fin siden. Min gutt er nå 9 uker.

Reply
  Julianne - januar 12, 2019

  Hei Line! Tusen takk og gratulerer så mye med den lille selv! :) Offa meg, det høres ikke godt ut – men bra du har det bedre nå! Så håper vi det stabiliserer seg for deg framover. Tiden etter fødsel byr jo på en helt ny hverdag, både fysisk, psykisk og hormonelt, så det er nok ikke rart kroppen tuller litt. Nyt tiden <3

  Reply
Randi Myren Foldal - januar 11, 2019

Gratulerer med overstått dag ??? Gratulerer og masse lykke til i svangerskapet ?? så kjekt ?

Reply
  Julianne - januar 12, 2019

  Tusen takk, Randi! Og så kjekt at du følger med :D <3

  Reply
Trude - januar 12, 2019

Gratulerer med baby på vei! Jeg har hatt IBS siden tenårene (selv om ingen visste hva det var den gangen). Den eneste perioden jeg har vært symptomfri, var som gravid. Det er 22 år siden. Årsaken vet jeg ikke, men det er nærliggende å tro at hormoner har noe med saken å gjøre?
Lykke til med din graviditet, ta godt vare på deg selv og den lille!

Reply
  Julianne - januar 12, 2019

  Hei Trude og tusen takk! Sier du det, ja. Svangerskapshormonene spiller helt klart en rolle og det er så interessant å høre hvordan de påvirker hver enkelt av oss :)

  Reply
Maiken - januar 12, 2019

Gratulerer så mye med ei lita jente på vei! :) Spennende tider du har i møte :)
Jeg har selv nylig gått gravid – og det er lenge siden jeg har følt meg så bra som da! Hadde minimalt med plager under graviditeten, og det var helt fantastisk. I tillegg var det veldig greit å slippe å måtte overbevise gravidhjernen om å begrense inntaket av epler og pærer, når det var det eneste den hadde lyst på ;D
Nå er mini straks tre måneder, og jeg kjenner at magen dessverre begynner å krangle litt igjen. Det ble nok ikke akkurat bedre av at jeg nøt å kunne spise nesten hva jeg ville også i jula.. SÅ deilig å kunne forsyne seg av alle godsaker uten å tenke for mye på hva det inneholder :D
Må innrømme at jeg sliter litt med å komme på rett spor igjen, etter lengre tid uten å tenke særlig over hva jeg spiser. I tillegg er ikke akkurat matlaging det man har mest tid til med en liten en i hus ;)

Reply
  Julianne - januar 12, 2019

  Hei Maiken! Tusen takk og gratulerer så mye med den nyankomne selv <3 :) Så fantastisk at magen fungerte godt under graviditeten og at du kunne nyte både epler og pærer. For en drøm!

  Skjønner at det er vanskelig å komme på rett spor igjen etter å ha sluppet å tenke på maten over lang tid. Start med små endringer som ikke krever for mye av deg, så kommer du nok inn i det igjen. Jeg driver å forbereder samboeren til å lage mer mat framover (eller, jeg prøver å gi fra meg kontrollen heter det vel) - både surdeigsbakst og middager, så jeg håper det kan være en strategi som hjelper når vi får en ny sjef i hus :P

  Reply
  Maiken - januar 15, 2019

  Tror du er inne på noe viktig på slutten der. Må begynne med små endringer som ikke krever så mye av samboeren – for det er stort sett han som lager mat for tiden ;D
  Men litt og litt kommer rutiner på plass i heimen, og da kan jeg vel ta litt mer kontroll på kjøkkenet igjen :)
  Har skikkelig lyst til å prøve meg på surdeigsbakst selv, så må kanskje bare hoppe i det snart :)

  Reply
  Julianne - januar 16, 2019

  Det høres bra ut! Tror vi har godt av å gi andre sjansen til å ta mer ansvar der ;) Surdeigsbakst er ikke så vanskelig når du først har en starter. Den trenger bare litt pleie og kjærlighet, så lager brødene seg selv :D Lykke til med den nye, fine hverdagen, så håper jeg rutinene kommer på plass om ikke lenge :)

  Reply
Lene - januar 12, 2019

Gratulere så mye med en liten jente på vei ? jeg hadde ingen plager med dagen når jeg gikk gravid, kunne spise absolutt alt jeg ville. Det var så herlig men dag nr to etter fødsel så begynte magen å reagere på alt av mat igjen og vært sånn sia. Gutten min er nå 6 år ?

Reply
  Julianne - januar 12, 2019

  Tusen takk, Lene :) Så fantastisk det må være å slippe å ta hensyn til maten under svangerskapet. Synd det ikke ser ut til å vare, men det er jo likevel godt med en pause <3 Takk for at du deler!

  Reply
Marita - januar 12, 2019

Jeg har tre barn og under alle tre svangerskapene har magen vært veldig fin. Til og med hodepine jeg har vært plaget med har forsvunnet. Minstejenta ble født i juni i fjor og siden fødselen har jeg vært fin i magen. Jeg spiser en del mat med høy foodmap nå, og det går bra. Jeg fullammer enda (har så vidt begynt med tilvenning av mat til henne). Det er så godt med en stabil mage :) Lykke til videre i svangerskapet og nyt 2. trimester!

Reply
  Julianne - januar 12, 2019

  Åh, så fantastisk å høre, Marita! Håper det varer i lang tid framover for deg! Tusen hjertelig takk, og lykke til med innføring av fast føde :)

  Reply
Eva Selfors Pedersen - januar 24, 2019

Gratulerer så mye med begge deler ??

Reply
  Julianne - januar 24, 2019

  Tusen takk, Eva :D <3

  Reply
Min IBS i svangerskapet… så langt :) - GODT FOR MAGEN - januar 28, 2019

[…] og kan stort sett spise alt de egentlig bør holde seg unna, mens andre opplever å bli verre. I forrige innlegg spurte jeg om dine erfaringer og det var veldig interessant å lese!Se noen av kommentarene […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x