Snickers-kuler (lavFODMAP)

Jeg elsker sunnere snacks i alle slags fasonger, og kjøper ofte med meg hjem når jeg finner spennende varianter i helsekost-butikker eller på kaféer. Ulempen er at de ofte inneholder mye FODMAPs i form av dadler, cashewnøtter, honning eller agavesirup og at det er ganske kostbart selvfølgelig ;) 

Jeg har laget noen magevennlige varianter opp gjennom årene, og disse er stort sett basert på havre, lønnesirup og kokosolje. Du får ikke den myke konsistensen som dadlene gir, men de er likevel et veldig godt alternativ for oss med sensitiv mage ?

Dagens oppskrift er laget med salte, crunchy peanøtter og kakao - derfor navnet snickers-kuler!  Jeg anbefaler å rulle kulene i grovhakkede peanøtter som du ser på bildet, så får du en herlig konsistensbrytning som virkelig gir disse kulene det lille ekstra! 

Snickers-kuler 

Oppskriften gir ca 20 kuler
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn 

Ingredienser
150 g lettkokte havregryn
30 g kakaopulver
1 ts vaniljepulver
1 ts pulverkaffe
50 g saltede peanøtter
60 g lønnesirup (ca 1/2 dl)
100 g kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
+ ca. 75 g hakkede peanøtter til å rulle kulene i

Slik gjør du: Kjør havregryn til mel i en foodprosessor. Tilsett kakaopulver, vaniljepulver, pulverkaffe og peanøttene og kjør til blandingen er godt kombinert. Ha i lønnesirup og kokosolje og kjør til du får en smidig deig som du kan trille til kuler. Grov hakk peanøtter og ha over på en middagstallerken. Trill deigen til små kuler før du triller dem i grovhakkede peanøtter. Du må jobbe peanøttene litt godt inn i kulene slik at de fester seg. Sett kaldt i kjøleskapet før du nyter ?

Håper det smaker! 

✌? & ? 
- Julianne 

Click Here to Leave a Comment Below

Marit - mai 8, 2019

Disse ser nydelig ut, og akkurat hva man trenger når sulten er krakilsk og magevennlig mat ikke finnes i nærheten. Jeg er imidlertid allergisk for masse nøtter, men tåler cashew. Hvor mye vil det ødelegge prinsippet bak kulene ift peanøtter? Kan jeg redusere for å komme meg ned på ok nivå?

Reply
  Julianne - mai 9, 2019

  Hei Marit! Om du tåler cashewnøtter (både med hensyn til allergi og FODMAPs) så blir de nok gode med det også! Du kan eventuelt droppe å tilsette dem i selve deigen, og kun trille de i hakkede nøtter for å redusere mengden FODMAPs totalt. Dette er mektige kuler, så jeg personlig klarer ikke spise så mange om gangen :P Det hjelper jo på FODMAP-inntaket det også! Alternativt kan jeg anbefale å bruke ristet bokhvete i kulene isteden for nøtter. Det er vel så godt :)

  Reply
Yvonne - mai 9, 2019

Hei! Jeg er ny leser her inne fordi jeg sliter endel med magen. Har vært hos lege og tatt blodprøver som ikke viste noe form for allergi, neste nå blir da å sjekke om det er betennelse i tarmen fortalte legen. Er det det samme som irritabel tarm?

Reply
  Julianne - mai 10, 2019

  Hei Yvonne! Om legen (gjennom undersøkelsene som blir gjort) ikke kan finne annen årsak til plagene dine, kan det være du har en irritabel tarm eller en sensitiv mage. Da kan kostholdsendringer være verdt et forsøk for å få det bedre. Lykke til med videre utredning <3 Hilsen Julianne

  Reply
Ingunn - mai 22, 2019

Hei Julianne,

Vet du om so free melkesjokoladen er lavfodmap?

Ingredienser:
Rørsukker* (36,5%), kakaosmør*, rispulver* (pulver av rissirup*, risstivelse*, rismel*)(16,3%), kakaomasse, emulgator: solsikkelecitin, naturlig vaniljearoma.

Ps, gratulerer og lykke til med den lille ?

Reply
  Julianne - mai 23, 2019

  Hei Ingunn :) Den ser fin ut med hensyn til FODMAPs. Tusen takk for det <3 :)

  Reply
Kamilla Rognmo - april 24, 2020

Hei!
Disse ser kjempegode ut! Kan man bruke havremel heller enn å male havregryn? Og så lurer jeg på om du har tips til mindre energitette sukkererstatninger, er i elimineringsfasen av lav FODMAPdietten, og vil gjerne kose meg, men helst ikke på bekostning av vektoppgang. Har pleid å bruke sukrin gold, men det skjønner jeg ikke funker i denne fasen?. Bloggen er helt super, er så glad for at jeg fant frem hit!

Reply
  Julianne - april 27, 2020

  Hei Kamilla :) Jeg har ikke testet å bruke havremel, men det kan hende det går fint. Mulig konsistensen blir litt annerledes da, men prøv gjerne :) Du kan bruke steviadråper som sukkerfritt alternativ, så i noen oppskrifter kan du redusere eller erstatte det søte og tilsette det i steden :) Veldig hyggelig at du liker bloggen! Tusen takk <3

  Reply
Trine Øvstegård - mai 31, 2021

Hei :). Er det noe jeg kan erstatte kokosolje med ? Og gjør det noe om jeg ikke har blender/foodprosesor ? Elsker bloggen din 😍 så masse tips 👏👏

Reply
  Julianne - juni 2, 2021

  Hei Trine :) Så hyggelig, takk! Jeg vet ikke, men det kan være du kan bruke smør..? Du kan forsøke å bruke stavmikser om du har :)

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x