Enkel ostekake på glass (lavFODMAP)

Nå nærmer nasjonaldagen seg med stormskritt, og i den anledning deler jeg en nydelig, enkel oppskrift som vil se veldig lekker ut på festbordet: Ostekake på glass! 

Denne oppskriften finner du også i min første bok; lavFODMAP en komplett håndbok for deg med sensitiv mage (Frisk Forlag, 2015) - og er en oppskrift jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på i løpet av årene ?

Doble (eller mer) oppskriften om dere er mange! 

Ostekake på glass

Oppskriften gir ca 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og glutenfri 

INGREDIENSER

Bunn
100 g havredigistive (f. eks semper)
40 g smeltet smør
1 ts kanel

Ostekrem
100 g laktosefri kremost (f.eks philadelphia) 
40 g melis
2 ss juice fra en sitron eller lime
1,5 dl laktosefri kremfløte

Topping i rødt og blått
Jordbær, bringebær og blåbær
Eller annen frisk, lavFODMAP frukt eller bær selvfølgelig ?

SLIK GJØR DU

Mål opp og knus kjeksen i en food prosessor eller blender. Tilsett kanel og smeltet smør og kjør til blandingen er godt kombinert. Fordel bunnen i fire glass og sett dem til avkjøling i kjøleskapet.

I mellomtiden blander du sammen kremost, melis og saft av enten lime eller sitron i en bakebolle. Pisk kremfløte til en myk krem i en annen bolle. Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen og smak eventuelt til med mer sitronsaft om du ønsker den friskere i smaken. Ha gjerne ostekremen over i en sprøytepose om du har og fordel den pent over kjeks bunnen. Pynt med friske bær eller en spiseskje rørt syltetøy om du vil. Nå er desserten klar til servering! 

Håper det smaker!  ?? ? 

Julianne ?

Click Here to Leave a Comment Below

Berit Roos - mai 15, 2019

Da blir det ostekake på glass 17.mai. Potetsalaten din Julie har vært med her i huset før og den blir også med på 17.mai. Nå gleder jeg meg til et godt måltid mat på dagen jeg også. ????

Reply
    Julianne - mai 16, 2019

    Så kjekt å høre, Berit :D Håper det smaker og at magen din holder seg i fin form på 17. mai :) Klem fra meg!

    Reply
Magevennlig 17. mai (2020) - GODT FOR MAGEN - mai 13, 2020

[…] med friske lavFODMAP-bær Smuldrepai med blåbær Trippel-sjokolade-bokhvete-cookiesEnkel ostekake på glass med blåbær og bringebær/jordbærJeg vil også anbefale deg å sjekke ut de fine kakene til Julia (magevennligmat.no) og Cecilie […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x