Enkel ostekake på glass (lavFODMAP)
Nå nærmer nasjonaldagen seg med stormskritt, og i den anledning deler jeg en nydelig, enkel oppskrift som vil se veldig lekker ut på festbordet: Ostekake på glass!
Denne oppskriften finner du også i min første bok; lavFODMAP en komplett håndbok for deg med sensitiv mage (Frisk Forlag, 2015) - og er en oppskrift jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på i løpet av årene
Doble (eller mer) oppskriften om dere er mange!
Ostekake på glass
Oppskriften gir ca 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og glutenfri
INGREDIENSER
Bunn
100 g havredigistive (f. eks semper)
40 g smeltet smør
1 ts kanel
Ostekrem
100 g laktosefri kremost (f.eks philadelphia)
40 g melis
2 ss juice fra en sitron eller lime
1,5 dl laktosefri kremfløte
Topping i rødt og blått
Jordbær, bringebær og blåbær
Eller annen frisk, lavFODMAP frukt eller bær selvfølgelig
SLIK GJØR DU
Mål opp og knus kjeksen i en food prosessor eller blender. Tilsett kanel og smeltet smør og kjør til blandingen er godt kombinert. Fordel bunnen i fire glass og sett dem til avkjøling i kjøleskapet.
I mellomtiden blander du sammen kremost, melis og saft av enten lime eller sitron i en bakebolle. Pisk kremfløte til en myk krem i en annen bolle. Vend kremen forsiktig inn i kremostblandingen og smak eventuelt til med mer sitronsaft om du ønsker den friskere i smaken. Ha gjerne ostekremen over i en sprøytepose om du har og fordel den pent over kjeks bunnen. Pynt med friske bær eller en spiseskje rørt syltetøy om du vil. Nå er desserten klar til servering!
Håper det smaker!
Julianne