Det er tid for rabarbra!

Og om du ikke visste det, så er rabarbra lavFODMAP og kan nytes av oss med sensitive mager! Rabarbraen er i sesong nå, så benytt muligheten mens du har den. Plukk, vask og kutt i biter og frys ned til senere, eller lag noe godt av den med en gang ?

Om du følger meg på Instagram, så har du nok sett hva jeg har laget av rabarbraen i år - nemlig litervis med rabarbrasaft! Inspirert av dyktige Elin som driver bloggen krem.no som viste hvor enkelt det faktisk er å lage saft, så hev jeg meg rundt og satte i gang med selv. 

Safta ble så frisk og god - og bare se den lekre fargen ? Jeg blander den ut ca 1:1 med vann eller sprudlevann og tilsetter isbiter. Mmm. En deilig alkoholfri drink for meg med baby i magen ?

Oppskriften på rabarbrasaften finner du her hos krem.no!

Ellers kan jeg anbefale å lage jordbær og rabarbrasyltetøy eller smuldrepai med rabarbra med denne oppskriften. Her bytter du enkelt ut blåbæra med små biter av rabarbra og noen gode jordbær om du vil :) 

Hva er ditt beste rabarbra-tips? ?☺

Click Here to Leave a Comment Below

Eirin Skarstein - oktober 17, 2019

Hei Julianne! Skal prøve saften :) Du har sikkert svart på dette før; men har du tenkt på å lage en bok om lav foodmap: vegetarmat? Opplever det utfordrende å gå inn for en full vegetar livsstil. Men for oss som kanskje vil bytte ut et måltid i ny og ne og er lei av salater? Heier på deg, takk for masse god inspirasjon :)

Reply
    Julianne - oktober 21, 2019

    Hei Eirin :) Det hadde vært veldig gøy å lage en bok om vegetarisk lavFODMAP, for jeg er veldig glad i vegetarmat – men kan tenke meg å bli bedre på det. Det er litt utfordrende på lavFODMAP-diett, men det er mulig. Jeg har jo skrevet et innlegg om det for mange år siden; https://lyngstadernaering.no/2015/05/28/vegansk-og-vegetarisk-lavfodmap-diett-og-litt-om-soyaprodukter/ Som kanskje kan være nyttig.

    Ellers så finner du mange vegetariske retter i nyeste boken min, tarmstyrkende lavFODMAP. Noen inneholder fisk eller kylling, men det kan enkelt byttes ut med f.eks tofu, tempeh, quorn, egg eller litt hermetiserte kikerter/linser.

    Tusen takk – stå på videre du også! <3

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x