Et lite julebrev

En liten uke igjen til julaften, og vi har tatt juleferie her i hus. For oss vil det si at min samboer har fri fra jobb og er hjemme med Henni og meg. Det er både koselig og veldig godt! Jeg benytter anledningen til å skrive litt igjen, for det begynner å bli en god stund siden jeg har gitt lyd fra meg her inne ☺️

Tiden har så gått fort, og Henni har rukket å bli et helt halvt år allerede! Hun kom til verden 6. juni 2019, etter en lang og smertefull fødsel. Det er det mest ekstreme jeg har vært gjennom i hele mitt liv, og jeg har fremdeles problemer med å tanken om å gjøre det en gang til. Heldigvis gikk det fint med jenta vår, og etter noen dager på sykehuset dro vi hjem med null peiling på hva vi hadde i vente, men her er noen stikkord: 

Amming, såre brystvorter, smerter, urinkateter, trøske, salver, bleieskift, medisin for trøske, byssing, bæring, kos, kyssing, latter, smil, gråt, lite søvn, kaffe, Netflix, trilleturer, kanelsnurrer, urinveisinfeksjon for mor, antibiotika, probiotika, “elendig” bekkenbunnsmuskulatur, kniping, connection breathing, masse koselige besøk og en hverdag med nye rutiner ?

Jeg tok et bevisst valg om å virkelig prøve å være tilstede for jenta vår nå i permisjonstiden. Ikke føle behovet for å sjekke og oppdatere sosiale medier og blogg spesielt. Det synes jeg at jeg har klart bra, selv om tankene ofte har vært på jobb og jeg har klødd i fingrene etter å dele. I perioder har jeg prøvd å få unna litt, du vet; svare på mail og skrive et blogginnlegg eller i det minste poste et bilde på Instagram, men hodet har ikke vært med meg i det hele tatt! I det jeg endelig får jenta til å sove, står valget mellom; ta en kopp kaffe til, vaske ansiktet, trene litt, rydde litt, starte på middagen, svare på mail, se en episode med et eller annet eller ta en lur jeg også. Henni våkner som regel før jeg får begynt på noe som helst! ?

Jeg setter stor pris på alle mail, kommentarer og meldinger jeg får, og jeg prøver å lese alt! Jeg beklager om du har sendt meg mail og ikke fått svar! Jeg kommer til deg, hvis ikke kan du sende den igjen i februar. Jeg har veldig dårlig samvittighet for dette, men jeg klarer bare ikke ta unna annet enn det som virkelig brenner akkurat nå... :) 

Men jeg gleder jeg meg masse til å sette i gang igjen! Selv om jeg ikke produserer så mye på papiret, så er det mye som foregår oppe i hodet mitt. Det har blitt litt plass til å være kreativ igjen, og det har jeg savnet. Jeg gleder meg til å dele mine nye planer og prosjekter med deg framover! 

Det var litt fra meg, men hva med deg? Hvordan har DU det?  ?

Ønsker deg og dine en riktig fin jul  ✨

Klem fra oss

Click Here to Leave a Comment Below

Randi Høydahl - desember 18, 2019

Hei og gratulerer så mye med lille nurket! ?
Som mor til to har jeg ingen problemer med å følge deg i det du skriver☺️ – det er ei stor omstilling i livet, men heldigvis oppveier gleden og stoltheten for diverse plager, søvnmangel og usikkerhet i den nye rollen!
Jeg ønsker deg alt godt videre i mammarollen og håper dere får ei hyggelig jul?

Reply
  Julianne - desember 19, 2019

  Hei Randi, tusen takk for gode ord! Ja, det er helt sant. Bare et lite smil fra jenta gjør at vi glemmer det meste :D Riktig god jul til deg og dine <3 Klem fra meg

  Reply
Lene - desember 18, 2019

God Jul Julianne?✨ Gleder meg til 2020 for å følge deg videre, og ikke minst den fantastiske jobben du gjør for alle sensitive mager;)

Reply
  Julianne - desember 19, 2019

  Goood jul til deg også Lene! :) Tusen hjertelig takk for gode ord. Håper alt står bra til med deg og dine <3

  Reply
Inger Otnes - desember 18, 2019

Veldig hyggelig med en oppdatering, Juliane, og du velger helt rett når du prioriterer datteren din nå. Det er ikke oss, dine følgere, som trenger deg nå, og ikke minst – du trenger tid til deg selv. Stell godt med deg selv, så blir det gost for dem rundt deg også? God jul til deg og dine. Husk, denne tiden får du ikke igjen❤

Reply
  Julianne - desember 19, 2019

  Takk, Inger :) Det skal jeg huske på! God jul til deg og dine også, nyt tiden sammen :) Klem fra meg!

  Reply
Anita Hilstad - desember 18, 2019

Høres ut som du har hatt ett litt slitsom halvår, og det høres kjent ut. Samtidig leser jeg at du koser deg også ?Ting går seg til og du får det garantert mye bedre etterhvert . Min mage har virkelig vært dårlig de siste ukene. Spesielt når jeg skal legge meg ?Må nok finne ut hva jeg reagerer så mye på. Er jo glad i frukt og grønt og har spist mye av det opp igjennom årene. Har fruktosemalabsjon og bør holde meg borte fra frukt. Det synes jeg er trasig. Men finner vel ut av det. Eller har du ett godt råd?
Ønsker deg en riktig god jul og ett godt nytt år ????

Reply
  Julianne - desember 19, 2019

  Takk Anita! Hehe, ja ting går seg heldigvis fort til <3

  Hm. Det er noen frukter som inneholder mindre fruktose enn andre - eller som har en bedre balanse mellom fruktose og glukose, som dermed skaper mindre trøbbel enn andre. Dette er frukt som er listet som lavFODMAP. Har du prøvd å holde deg til kun lavFODMAP frukt og bær? Det er også nyttig å begrense inntaket og fordele det utover dagen. Litt til frokost, litt til lunsj og litt til kveldsmaten f.eks :)

  God jul og godt nyttår til deg og dine også! Klem fra meg

  Reply
Gunhild Ranum - desember 19, 2019

Hei Julianne. Så koselig å lese om ditt nye liv som mamma! Gratulerer! Jeg fulgte ditt webkurs godt for magen for noen år siden. Har også hatt kontakt med boweltreat og prøvd ut pulveret i noen mndr. Samtidig har jeg «mast» på min fastlege om det ikke er noejeg mangler når jeg er så sliten og uopplagt bestandig. Hun fant en uregelmessighet i mine blodprøver og tok kontakt med hematolog på st Olav. Han tok en benmargsprøve som viste at jeg har mastocytose! Jeg googlet og fant en symptomliste hvor jeg finner de fleste av de store og små plager jeg har hatt de siste årene. Nå tar jeg 2 forskjellige antiallergipiller og er veldig spent på resultatet. Tenkte kanskje dette var interessant for deg. Jeg produserer i hvertfall mindre luft nå. Riktig god jul til deg???

Reply
  Julianne - januar 13, 2020

  Hei Gunhild, så hyggelig å høre fra deg og for at du deler! Så bra du har fått større klarhet i symptomene du har levd med. Nå håper jeg du får det bedre framover <3 Godt nyttår til deg!! Klem fra meg

  Reply
Trine Merete Lorentzen - desember 19, 2019

Hei Julianne!

Takk for trivelig julebrev fra deg og lille Hennie – hun har vokst å blitt så fin ei lita jente.

Det var du som fikk meg oppmerksom på hva tilpasset kosthold har å si for en god balanse i mage/tarm. Jeg har fått så mye grunnkunnskap om dette fra deg Julianne, og dette har jeg bygget videre på og tilegnet meg masse ny kunnskap om hva god tarmhelse har å si for hele meg, både psykisk og fysisk. Dette er et veldig spennende tema, jeg skjønner godt du blir hekta.

Ønske deg og dine en Riktig God Julefeiring :)

Hilsen Trine Merete Lorentzen

Reply
  Julianne - januar 13, 2020

  Hei Trine Merete :) Så hyggelig å høre fra deg og for gode ord. Dette varmer <3 Godt nyttår til deg og dine :) Klem fra meg

  Reply
Brit L. Clausen - januar 8, 2020

Hyggelig med en liten oppsummering fra deg om hvordan ting går i livet ditt akkurat nå, med lite barn og sånn. (Selv om ikke alt er like «hyggelig»?)
Første barnet mitt var en eneste lykke, (selv om fødselen var hard og lang). Alt var enkelt. Andre man kom ut med en godt utviklet matintoleranse. Fikk ingen hjelp før hun var 12 år, da var hun i ferd med å sulte i hjel. Frisk og sunn i dag.
Mat er til både glede og besvær.
Jeg har fått god hjelp av deg. Magen ble fin og flat og smertene forsvant.
Men, før jul, og gjennom jul og nyttår, slappet jeg helt av og tenkte at det går vel bra å spise «normalt» en stund.
Å nei, tilbake til start!!!?
Så i dag har jeg lest igjennom alt jeg har fra deg, heretter blir det ingen «pauser».
Tusen takk, Julianne, for all jobb du har gjort hittil.
Lykke til videre med den lille familien din, og ta de pausene du trenger, når det er mulig. Viktig å ta vare på seg selv.
Godt Nytt År! ?

Reply
  Julianne - januar 13, 2020

  Hei Brit :) Takk for gode ord og for at du deler din erfaring. Så godt å høre at datteren din nå har fått hjelp og har det bra! Det er synd det skal ta så lang tid.

  Hehe, ja – men du, det er sunt «slappe av litt» inni mellom. Jeg gjør det jeg også, det! Det går fint i noen dager, så kommer påminnelsen på hvorfor jeg legger ned så stor innsats i å spise bra – full av luft, forstoppelse og masse ubehag. Så tar jeg meg sammen igjen og får det bedre :D

  Riktig godt nyttår til deg og dine, Brit <3

  Klem fra meg

  Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x