Søte surdeigsvafler av spelt (lavFODMAP)

Disse surdeigsvaflene kjempegode og perfekt å kose seg med i høstmørket. Server dem med godt pålegg og grønnsaker, eller nyt dem som tradisjonelle vafler med laktosefri rømme og syltetøy - like god til hverdags og til fest med andre ord ?

Surdeigsvafler av spelt


Oppskriften gir 8 store vaffelplater
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri

Ingredienser
6 dl speltmel (gjerne en blanding mellom sammalt og siktet)
8 dl vann
2 ss boblende surdeigsstarter

1 most moden banan (evt. 2 ss sukker eller lønnesirup)
4 egg
2 ss rapsolje
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt

Slik gjør du
Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter i en bakebolle og dekk til med lokk eller plastfolie.
La røra stå på kjøkkenbenken i 8-12 timer.

Etter 8-12 timer: Mos bananen med en gaffel og ha i vaffelrøra du lagde dagen før/tidligere den dagen. Tilsett egg, olje, bakepulver, krydder og salt og rør godt sammen. La røra svelle i 15-30 minutter før du setter i gang med stekingen. Ha litt smør i vaffeljernet før du steker vaflene og avkjøl vaflene på rist før du nyyyyter ?

Håper det smaker! 

God klem fra Julianne 

[Reklame] Har du lyst å komme i gang med surdeigsbaking for alvor? ? Nå finner du en ny guide i nettbutikken: Den lille surdeigsguiden - en steg for steg guide med bilder og svar på alt du lurer på om å lage din egen starter! Kan kjøpes her.

Click Here to Leave a Comment Below

Inger-Elisabeth - august 25, 2021

Hei Julianne!☺️
Jeg absolutt elsker bloggen din. Det er så mange gode oppskrifter og denne er ny favoritt😋 men jeg lurer på om det er en liten skrivefeil i antall vafler oppskriften gir?🤓 Vi fikk nemlig nærmere 20, så det skal kanskje stå 18 og ikke 8?

Reply
    Julianne - august 30, 2021

    Hei :D Så utrolig hyggelig å lese! Takk :) Åh, hm. Hvor stort er vaffeljernet ditt? Mitt gir meg ganske store vafler, så det kan være at det er grunnen? Bra det ga mer enn oppskriften anslo, det motsatte er verre ;) Hilsen Julianne

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x