Søte surdeigsvafler av spelt (lavFODMAP)
Disse surdeigsvaflene kjempegode og perfekt å kose seg med i høstmørket. Server dem med godt pålegg og grønnsaker, eller nyt dem som tradisjonelle vafler med laktosefri rømme og syltetøy - like god til hverdags og til fest med andre ord
Surdeigsvafler av spelt
Oppskriften gir 8 store vaffelplater
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
Ingredienser
6 dl speltmel (gjerne en blanding mellom sammalt og siktet)
8 dl vann
2 ss boblende surdeigsstarter
1 most moden banan (evt. 2 ss sukker eller lønnesirup)
4 egg
2 ss rapsolje
1 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
Slik gjør du
Bland sammen mel, vann og surdeigsstarter i en bakebolle og dekk til med lokk eller plastfolie.
La røra stå på kjøkkenbenken i 8-12 timer.
Etter 8-12 timer: Mos bananen med en gaffel og ha i vaffelrøra du lagde dagen før/tidligere den dagen. Tilsett egg, olje, bakepulver, krydder og salt og rør godt sammen. La røra svelle i 15-30 minutter før du setter i gang med stekingen. Ha litt smør i vaffeljernet før du steker vaflene og avkjøl vaflene på rist før du nyyyyter
Håper det smaker!
God klem fra Julianne
[Reklame] Har du lyst å komme i gang med surdeigsbaking for alvor? Nå finner du en ny guide i nettbutikken: Den lille surdeigsguiden - en steg for steg guide med bilder og svar på alt du lurer på om å lage din egen starter! Kan kjøpes her.