Pepperkakekuler uten dadler (lavFODMAP)

Disse pepperkakekulene har jeg mumset på i hele desember, både med og uten sjokoladetrekk! Jeg synes de helt klart smaker best med sjokoladetrekk, men det bestemmer du helt selv. Perfekt magevennlig førjulskos som smaker skikkelig godt til kaffen! 

Pepperkakekuler

Oppskriften gir ​15-20 kuler 
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg en melkefri sjokolade (ellers inneholder de ikke melk) 

Ingredienser
175 gram lettkokte havregryn
1 ss kakaopulver
4 ts pepperkakekrydder (se under)
100 g kaldpresset kokosolje (ikke smeltet)
50 g lønnesirup
En god klype maldonsalt

Pepperkakekrydder (oppskrift fra dyktige Linda Stuhaug)
3 deler malt kanel (3 ts)
1 del malt nellik (1 ts)
1 del malt kardemomme (1 ts)
1 del malt ingefær (1 ts)
Litt pepper om du vil 

Slik gjør du: Bland sammen ingrediensene og oppbevar på et glass. Dette krydderet kan du bruke i mer enn bare disse kulene! Strø på grøten, som topping på kaffelatte eller tilsett i banangranolaen. Kjempegodt!

Slik lager du pepperkakekulene:
Ha havregryn i en food prosessor og kjør til mel. Tilsett kakao og pepperkakekrydder og kjør til godt kombinert. 

Tilsett kaldpresset kokosolje, lønnesirup og kjør videre til du har en smidig deig. Smak til med litt salt og eventuelt mer pepperkakekrydder. Trill deigen til kuler og sett dem kaldt i kjøleskapet før du nyter dem. Disse kulene holder seg godt i en tett boks/glass i kjøleskapet eller i fryseren. 

Vil du dyppe dem i sjokolade sa du?

Da anbefaler jeg å putte pepperkakekulene litt i fryseren først. Da blir kulene ekstra fine og sjokoladen stivner fort! 

Dette trenger du:
100 g mørk hakket sjokolade (gjerne over 70 % kakao)
1 ts kokosolje (kan sløyfes)
Litt kokosmasse for ekstra pynt

Smelt sjokoladen i et vannbad. Sjokolade må smeltes forsiktig fordi den klumper seg og blir ødelagt om den blir for varm. Jeg tar fram en middels stor kjele og fyller den halvveis opp med vann og koker opp. Ta fram en glassbolle eller en annen bolle som tåler litt temperatur og ha i hakket sjokolade og evt. litt kokosolje. Plasser bollen forsiktig over i kjelen med det varme vannet. Trekk kjelen av plata nå og la sjokoladen smelte sakte, men sikkert. Rør rundt av og til.

Når sjokoladen er smeltet tar du de kalde pepperkakekulene og dypper dem i smeltet sjokolade. Strø gjerne over litt kokosmasse for ekstra pynt før sjokoladen stivner. Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet eller i fryseren. 

Kos deg ?

Klem fra Julianne 

Ønsker du flere tips til å holde magen i balanse i jula? Kjøp e-boka magevennlig jul her ⭐️

Følg meg på Instagram for daglige tips og triks for en mage i balanse! 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x