Sjokoladenøtter med havsalt (lavFODMAP)

Mmm, endelig fikk jeg testet ut denne oppskriften fra dyktige Ina som driver en av mine favoritt matblogger: Mat på BordetDisse sjokoladenøttene er perfekt for deg som vil lage noe enkelt, magevennlig og litt sunnere nå i adventstiden eller ellers i året ✨

Sjokoladenøtter med havsalt

Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri velg en melkefri sjokolade

Ingredienser
100 g mørk sjokolade (gjerne over 70 % kakao)
100 g lavFODMAP-nøtter* (jeg tok en blanding)
Maldonsalt eller annet flaksalt

*LavFODMAP-nøtter: Valnøtter, paranøtter, pekannøtter, macadamianøtter, peanøtter. Hasselnøtter og mandler er lavFODMAP inntil 10-15 nøtter per måltid, så det kan du også inkludere i en oppskrift som denne. 

Slik gjør du det. Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Fordel nøttene utover stekebrettet og rist dem i 8-10 minutter. Følg med og vend litt på dem underveis. Blir de brent, smaker de ikke godt. 

Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad. Ta fram en middels stor kjele og fyll den halvveis opp med vann og kok opp vannet. Ta fram en glassbolle eller en annen bolle som tåler høy temperatur og ha i hakket sjokolade. Plasser bollen forsiktig over i kjelen med det varme vannet. Trekk kjelen av plata og la sjokoladen smelte sakte, men sikkert. Rør rundt av og til. 

Når sjokoladen er smeltet og nøttene ferdig ristet, tar du fram et bakepapir og legger det på et skjærebrett/fat som får plass i kjøleskapet ditt. Det gjør det enklere å avkjøle sjokoladen etterpå.

Ha nøttene over i den smeltede sjokoladen og vend godt sammen til sjokoladen dekker nøttene. Fordel små "pletter" med sjokoladenøtter på bakepapiret og strø over litt maldonsalt til slutt. Sett kaldt i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og nyt.

Håper det smaker! ?

Klem Julianne

Ønsker du flere tips til å holde magen i balanse i jula?
Sjekk ut e-boka magevennlig jul i nettbutikken her

Følg meg på Instagram for daglige tips og triks for en mage i balanse! 

Click Here to Leave a Comment Below

Bodil Myklebust - januar 6, 2021

Jeg trodde jeg skulle få FODMAP-liste, men jeg fikk juleoppskrift. Den var god, men sakner den oppdaterte listen. Godt nytt år.

Reply
    Julianne - januar 7, 2021

    Hei Bodil! Har du lastet den ned her? https://juliannelyngstad.simplero.com/page/174943

    Om du har gjort det, sjekk søppelpost/uønsket. Noen ganger havner e-posten der :) Godt nyttår til deg også :)

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x