Bananbrød med krydder og valnøtter (lavFODMAP)

Bananbrød som smaker krydderkake... Altså, kan det bli bedre? Denne kan du nyte som den er til en god kopp kaffe, eller som en vanlig brødskive med pålegg. Kjempegodt med bare litt smør og hvitost. La bananene modne litt før du raskt slenger sammen røra til denne 🍌 😄

Bananbrød med krydder og valnøtter 


Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn
For melkefri bruk mandelmelk istedenfor laktosefri melk

Ingredienser
3 modne bananer
3 egg
1/2 dl laktosefri melk eller mandelmelk
100 g havregryn eller havremel
100 g quinoamel eller bokhvetemel (eller en glutenfri melblanding)
1 ts bakepulver
3 ts pepperkakekrydder (smak til)
2 – 4 ss kokosblomstsukker eller annen søtning (smak til ønsket sødme)
1 klype salt
50 g hakkede valnøtter

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader og kle en brødform med bakepapir. Skrell bananene og ha dem i en bakebolle.

Tilsett eggene og bruk en stavmikser til å kjøre blandingen glatt. Bland inn havregryn, mel, bakepulver og vend inn krydderet med en slikkepott. Smak til med søtning, en klype salt og tilsett hakkede valnøtter.

Ha røra i brødformen og sett den på et stekebrett midt i ovnen. Stek brødet i cirka 50 minutter. Stikk en strikkepinne midt i brødet når tiden nærmer seg. Bananbrødet er ferdig når det ikke fester seg deig på strikkepinnen og er gyldent og fint i fargen.

Håper det smaker 😃

For mer inspirasjon og oppdateringer, følg meg på sosiale medier ✨

Facebook: Godt for Magen
Instagram: @julianne_godtformagen 
Lær mer om IBS, FODMAPs og lavFODMAP-dietten: Gratiskurset (obligatorisk for deg som er ny på lavFODMAP :) 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! 🌿

x