Snickers-biter (lavFODMAP)

Jeg er veldig glad i hjemmelaget, litt sunnere snop. Spesielt nå som lille Henni begynner å forstå hva godis er, synes jeg det er ekstra stas å lage noe næringsrikt vi kan kose oss med sammen.

Nå lager jeg ofte snop med høyFODMAP-ingredienser, fordi denne type snop nytes i små mengder. Små mengder = mindre FODMAPs, så det er noe du kan ta med deg inn i påsken ?

Når det er sagt, ser jeg alltid etter muligheter for å lage oppskrifter litt snillere for magen også slik at de kan nytes i litt større mengder og inkluderes i eliminasjon- og reintroduksjonsfasen av lavFODMAP-dietten - og det har jeg gjort nå! 

Denne oppskriften er inspirert av peanøttsnopet til godeste Linn, Sprudlende Sunn. Linn sin er SÅ god, men lages med både cashewnøtter og dadler, som gjør at FODMAP-innholdet fort blir høyt.

Følg Linn på Instagram her

Så jeg byttet ut cashew med valnøtter og dadler med rosiner! Rosiner er lavFODMAP inntil 13 gram per måltid, så det betyr at du fint kan nyte noen biter av denne uten at FODMAP-innholdet blir for høyt.

Smaken ble skikkelig god, og rosinene gir en litt syrlig, frisk smak som jeg synes passet godt i disse!  
Hvor mye av denne er lavFODMAP per måltid?

Omtrent 1/3 av hele oppskriften kan i teorien inkluderes per måltid, men dette er mektige greier, så du blir forhåpentligvis tilfredsstilt av mindre mengde. Jeg nyter 1-2 små biter til kaffen eller når det er litt lenge til middag ? 

Magevennlige snickers-biter

Inspirert av Linn Sprudlende Sunn ?
 
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri velg en melkefri sjokolade

Ingredienser
100 gram salte peanøtter
40 gram valnøtter
2 ss havregryn
30 gram lønnesirup
45 gram rosiner (gjerne ferske/myke) 
1 klype maldonsalt

Ca. 40 gram mørk sjokolade (smeltet på toppen)

Slik gjør du det
Ta fram en foodprosessor og knus peanøtter og valnøtter grovt. 

Tilsett havregryn, lønnesirup, rosiner og halvsalt og kjør til du har en grov, klebrig deig. 

Ta fram en liten boks (jeg har en liten plastboks) eller noe lignende med litt høye kanter. Ha deigen over og press jevnt utover med en skje. Sett kaldt i fryseren i 10 minutter eller i kjøleskapet i 60 minutter til avkjøling. 

Smelt sjokolade i vannbad, eller som jeg gjør det - direkte i en liten kjele på temperatur 1 av 9 på kokeplaten. Rør forsiktig om underveis til sjokoladen sakte, men sikkert har smeltet.

Hell den smeltede sjokoladen over peanøttsnopet og strø gjerne over litt hakkede peanøtter på toppen for pynt. Litt ekstra maldonsalt er også godt!

Sett kaldt i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og kutt i passende små biter. Oppbevar i en tett boks i kjøleskapet  ?

Håper det smaker ?

Følg meg på Instagram @julianne_godtformagen for mer inspirasjon og tips for en mage i balanse ?

Click Here to Leave a Comment Below

Kolibriegg (lavFODMAP) - GODT FOR MAGEN - mars 29, 2021

[…] ble tatt så godt i mot og flere har laget flere runder av dem allerede. Det er utrolig kjekt å se!Sjekk ut snickers-bitene herI dag får du oppskrift på lavFODMAP-kolibriegg!Disse har jeg laget med mandelmel, men du kan også […]

Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x