Yoghurtskål med magevennlig topping (lavFODMAP)

Dette er verdens enkleste, magevennlige frokost som jeg spiser hver eneste ukedag - stort sett hele året! Jeg synes det er praktisk å spise noen lunde det samme til frokost, for da slipper jeg å klø meg i hodet og finne noe nytt hver eneste dag 😅

En god yoghurtskål kan dessuten varieres etter hva du har hjemme. Jeg lager den ofte slik beskrevet under, men har i noen spiseskjeer cottage cheese for mer proteiner som bidrar til å holde meg mett fram til lunsj.

Favoritt-toppingen er banangranola og bær, men det er ikke alltid jeg har det - og da tar jeg for meg av gode, magevennlige ingredienser jeg finner i matskuffa, og det er det jeg vil vise deg i dag! 😋

Yoghurtskål med magevennlig topping

Oppskriften gir én porsjon
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og glutenfri
For melkefri, bruk kokosyoghurt eller Naturli Joe' Kurt mandelyoghurt 

Ingredienser

Yoghurtbase

Ønsket mengde laktosefri yoghurt naturell eller vaniljesmak (evt en blanding)
1 ts chiafrø

Tips: Før økt proteininnhold kan du tilsette 2-3 ss cottage cheese også!
Det gjør at måltidet metter mer 

Topping
2-3 ss havregryn
1 ss gresskarkjerner eller andre frø
1-2 ss hakkede valnøtter eller andre lavFODMAP-nøtter
1 ss kokosflak eller kokosmasse
1 håndfull lavFODMAP-frukt eller bær
1 god ts lønnesirup 

Slik gjør du: Bland laktosefri yoghurt og chiafrø i favorittskåla di. Topp med havregryn, frø, nøtter, kokosflak og oppkuttet lavFODMAP-frukt eller bær! Jeg liker en liten søt avslutning og topper med lønnesirup, spesielt om jeg kun bruker yoghurt naturell som base. Nytes med et godt glass vann, kaffe eller te ved siden av 💦

Håper det smaker! 

Julianne 💗

Følg meg på Instagram @julianne_godtformagen for daglig inspirasjon til en magevennlig livsstil! 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x