Bananpannekaker (lavFODMAP)

Disse pannekakene har fått bein å gå på de siste månedene! Alle ingrediensene går rett i en food prosessor og lages derfor raskt og enkelt. Jenta mi på straks to hjelper meg med disse, og kutter banan og knekker egg som bare juling. Mine er derfor ikke helt uten eggeskall, men det er altså en valgfri ingrediens 😂

Oppskriften gir ca 24 små pannekaker, så dette er en stor oppskrift som holder til mange. Vi spiser dem gjerne med godt pålegg, med litt laktosefri rømme og godt syltetøy eller med en god dæsj yoghurt naturell, lavFODMAP-frukt og bær og litt ekstra lønnesirup. NAM! 

Bananpannekaker

Oppskriften gir 24 pannekaker
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn
For melkefri dropp cottage cheese og bruk mandelmelk isteden for kumelk

Ingredienser

3 egg
2 ss cottage cheese
2 dl laktosefri melk
1 litt moden banan
1 dl havregryn
1 dl rismel
1 dl bokhvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
1/2 ts vaniljepulver eller vaniljesukker

Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Du kan også ha alle ingrediensene over i en foodprosessor og kjøre til en glatt røre. Om røra virker litt tykk, kan du spe med litt mer melk. La gjerne røra svelle i 10 minutter før du steker pannekakene. 

Varm opp en stekepanne eller en takke til medium varme. Ha i litt smør eller olje og stek små pannekaker (jeg steker fire stk om gangen). Når det bobler på overflaten av pannekakene, snur du dem raskt med en stekespade og steker dem videre i et lite minutt. Nyt pannekakene lune som de er eller med godt, magevennlig pålegg som f.eks hvitost og litt syltetøy. 

Håper det smaker! 

Julianne 💗

PS. Om du ikke gjør det allerede 👇🏼

Følg meg på Instagram @julianne_godtformagen for daglig inspirasjon til en magevennlig livsstil!

Click Here to Leave a Comment Below

Maren K Kongelstad - juli 6, 2021

Er yoghurt naturell laktosefri? Trodde det sto på listen over det man kan spise for å teste laktose🤔

Reply
    Julianne - juli 8, 2021

    Hei! Yoghurt naturell er ikke laktosefri, da må du velge laktosefri yoghurt naturell og ikke den vanlige :)

    Reply
Leave a Reply:

GRATIS NETTKURS: TA KONTROLL OVER MAGEPLAGENE! ?

x