Jeg er en jente på 24 år fra Bergen, jeg har slitt med magen i nesten 5 år nå. Jeg har slitt mest med forstoppelse og oppblåst mage, ene dagen får jeg buksene mine igjen i livet og neste dag har jeg ikke sjans. Jeg begynte på glutenfritt kosthold i august 2010, etter å vært mye syk og dårlig i lange perioder før jeg endret mitt kosthold.
 
Jeg har vært hos fastlegen min utallige ganger for å spør etter råd og hjelp. Jeg ble bedre etter at jeg endret til glutenfritt kosthold, men formen min ble aldri helt optimal og jeg hadde perioder hvor jeg verken klarte skole eller jobb. Jeg oppsøkte en ernæringsfysiolog her i Bergen for å spørre om råd der, for hva som kunne være galt med magen min. Her fikk jeg heller ikke noe svar på hva dette kunne være.
 
Jeg kan aldri planlegge noe eller lage avtaler, for jeg vet aldri hvor dårlig jeg kan være. For meg ødelegger dette veldig mye av hverdagen min og jeg føler meg aldri 100% bra. Problemene mine har gått veldig ut over tiden min som student, siden jeg har perioder der jeg ikke har noe energi eller overskudd til å lese. Eksamenstiden er den beste tiden for meg, for da kan jeg sitte hjemme i joggebuksen å lese og slippe å bevege meg ut av leilighetens fire vegger.
 
 Jeg oppsøkte legen min igjen for ca 6 mnd siden, der spurte jeg etter en større utredning fordi jeg var kjempe lei av å ikke fungere optimalt i hverdagen. Da spurte legen meg om jeg hadde kreft i tarmene, da svarte jeg » det får jeg ikke håpe», da svarte legen meg «da får du ingen utredning». Når jeg fikk denne beskjeden ble jeg veldig sjokkert og hadde begynt å gi opp hele greien, og begynt å slå meg til ro med at det er slik jeg må leve resten av livet. 
 
Mandag 23. mars 2015 fikk jeg noen ekstreme magesmerten og kramper i magen, samme kveld dro jeg på legevakten for jeg ble bare verre, da fikk jeg beskjed om at jeg hadde betennelse i magesekken, jeg fikk medisiner og fikk beskjed at jeg skulle bli bedre innen 2 dager. Jeg hadde ingen endring og ble ikke bedre, så torsdag 26. april kontaktet jeg Volvat og spurte om en hastetime. Da jeg kom inn til legen pratet vi lenge om hvilke smerter jeg hadde og hvilke plager jeg har i hverdagen min. Legen tok ultralyd av magen og da kom det fram jeg hadde betennelse i tarmene i magen samt at jeg fikk påvist IBS. Legen hadde masse kunnskap om IBS og ga meg tips om en ernæringsfysiolog her i Bergen som er flink med IBS. Etter å ha vært inne hos legen i over en time, følte jeg meg veldig lettet samt forvirret. Samme kvelden satt jeg å søkte masse på nettet og da kom jeg over bloggen din, som bare var stappfull av råd og tips, samt mange oppskrifter. Jeg følte meg bare kjempe motivert og glad for at jeg endelig hadde fått vite hva som var galt med meg. Samme kveld ringte jeg rundt til alle bokhandlerne i området for å høre om de hadde boken din, heldigvis var det en av de som hadde den inne :) Så nå har jeg brukte hele påsken på å sette meg inn i mitt nye kosthold og allerede begynt å kutte ut enkelte ting, men jeg skal til hun ernæringsfysiologen nå 14. april så gleder meg veldig til å få enda mer informasjon om det. Jeg er overlykkelig for at jeg endelig fikk en lege som tok seg tid til meg og tok probleme mine seriøst. Nå blir det veldig spennende å komme skikkelig  i gang og forhåpentligvis endelig få tilbake hverdagen min.
 
– Anne, 24 år

Flere IBS-historier fra virkeligheten:

Randis historie

Helenes historie

Historie fra kvinne 31 år

Mariannes historie

Lisas historie

Inger Margrethes historie

Min historie

Ønsker du også å dele din historie? Skriv til meg på mail lyngstadernaering@gmail.com