Den første gangen jeg skulle prøve meg på bokhvetegrøt gikk det ikke helt som forventet. Jeg gikk til innkjøp av bokhveteflak på en helsekostbutikk og hadde stor tro på at dette måtte være et godt alternativ til den kjedelige havregrynsgrøten. Flakene så nærmest identisk ut som havregryn og jeg tilberedte dem på akkurat samme måte.

Til min store skuffelse smakte grøten grusomt, konsistensen vokste i munnen og etterhvert gikk grøten rett i søpla (og jeg som hater å kaste mat!).

Men en dag så jeg et bilde på instagram postet av Linn, sprudlende sunn. Hun hadde laget en porsjon bokhvetegrøt – med hel bokhvete. Det så så godt ut at jeg valgte å gi grøten en ny sjanse. Det er jeg veldig glad for! Bruk hel bokhvete når du skal lage bokhvetegrøt, det er nok trikset!  Grøten smaker veldig godt etter min mening og den holder meg mett langt utover formiddagen. Konsistensen er også litt gøy!

Bokhvetegrøt


Oppskriften gir 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Hel bokhvete er lavFODMAP inntil 135 g ferdig kokt

Ingredienser
2 dl hel bokhvete
1 dl havregryn
1 pitteliten klype salt
4 dl vann

Slik gjør du
Det er veldig viktig å skylle bokhveten godt i varmt vann før du setter i gang. Bruk en sikt og skyll bokhveten med varmt vann i springen en liten stund før du legger bokhveten i bløt i en liten bolle eller lignende. La bokhveten ligge i minst 6 timer, så over natten er i grunn passende.

Hell av vannet på bokhveten som har ligget over natten. Jeg skyller de litt her og jeg før jeg har de over i en medium stor kjele. Tilsett havregryn og vann og sett platen på medium varme. Kok opp og rør i kjelen. Grøten er ferdig etter omtrent 10 minutter. Smak til med salt og topp med magevennlig topping som f.eks kanel, lønnesirup, hakkede valnøtter og lavFODMAP-frukt eller bær!

Håper det smaker!

Julianne 💗