Hei dere! Nå er det jammen lenge siden jeg har laget mat hjemme i mitt egen kjøkken. Starten av 2015 tok litt av for min del, men nå begynner jeg endelig å komme inn i en god rytme med både jobb, trening og sunn og god matlaging. I dag har jeg til og med fotografert maten i dagslys..! Jeg husker ikke sist det skjedde. Hehe.

Dagens oppskrift kjenner dere nok godt til, men siden jeg er stor fan av nye varianter av allerede gode retter – så får dere en til. Cottage cheese-lapper med banan og vanilje! Naturlig søte, proppet med proteiner – og selvfølgelig lavFODMAP. Det kan vi vel like?

Cottage cheese-lapper med banan og vanilje


Oppskriften gir 8 små lapper
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri, bruk glutenfrie havregryn
For melkefri, bruk kokosyoghurt isteden for cottage cheese

Ingredienser
En halv moden banan
2 egg
2 ss cottage cheese (evt. laktosefri)
4 ss havregryn
1/2 ts bakepulver
Et dryss vaniljepulver (og/eller kanel)
En klype salt

Slik gjør du
Ha banan, egg, cottage cheese og havregryn i en liten bakebolle. Bruk en stavmikser og kjør blandingen glatt. Ha i bakepulver, vaniljepulver (og/eller kanel) og en klype salt. La røra svelle i minst 10 minutter før du setter i gang med stekingen.

Ha litt fett i stekepannen og stek lappene på medium varme. I det du ser at det danner seg bobler på lappenes overflate, snur du den raskt og forsiktig (med kjærlighet) ved hjelp av en stekespade. Jeg liker lappene best avkjølt, og lar de derfor kjøle seg ned på en rist i noen minutter før jeg spiser. Konsistensen på lappene blir mye bedre i det de får hvilt seg litt, etter min mening.

Spis de med eller uten pålegg! Nydelig med f.eks hvitost og paprika.

Håper det smaker!

Julianne
💗