Det er lenge siden jeg har laget cottage cheese-lapper! Den siste tiden har jeg kun jobbet med nye oppskrifter, men det er ingen god grunn for glemme de gode gamle. I dag ble det derfor klassiske cottage cheese-lapper med chiafrø. Jeg bruker chiafrø i det meste, nettopp fordi de hjelper min trege fordøyelse veldig. De har ingen spesiell smak, men gir god konsistens og tykkelse på både vaffelrøre, brøddeig, i yoghurten eller i denne lapperøra. Å tilsette chiafrø gjorde faktisk lappene enda enklere å snu, nettopp fordi røra henger bedre sammen 😊
Cottage cheese-lapper med chiafrø
Oppskriften gir ca 6 lapper
Oppskriften er lavFODMAP og naturlig lav på laktose
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
Ingredienser
2 egg
2 ss cottage cheese
4 ss havregryn
1 ss chiafrø
½ ts bakepulver
en klype salt
Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. La røra svelle i 10 minutter før setter i gang stekingen. Ha litt fett i stekepannen og stek små lapper på medium til høy temperatur. Snu lappene når det danner seg bobler på overflaten. Avkjøl på rist og nyt som de er, eller med godt pålegg.
Håper det smaker!
Julianne 💗
Cottage cheese-lappene er virkelig gode.De har gjort matpakkehverdagen min enklere. En variant jeg bruker ofte er med basilikumblader, chili og raspet parmesanost som blandes i røren. Kjempegodt!
Så kjekt å høre! og for en herlig kombinasjon med basilikum, chili og parmesan. Det skal jeg prøve! :) God helg til deg, Britt!
Hei,
Cottage cheese og andre ferske oster skal unngås i flg opplegget mannen min har fått fra Lovisenberg.
Prøver å finne gode oppskrifter som dekker lunsjbehovet…
Ah, da har han nok et litt strengere opplegg enn lavFODMAP-dietten. Prøv å dropp cottage cheese og tilsett en 1/2 dl mandelmelk istedet :) Hilsen Julianne
Hei! Har lyst til å prøve å lage disse, super lunsj-ide! Men magen reagerer litt hvis jeg spiser noe særlig mer enn ett egg. Tror du det funker å bytte et av eggene med chiafrø-egg? Og ville du i så fall kvernet de chiafrøene som står i oppskriften fra før og laget «egg» av dem også?
Tusen takk for at du deler de fine oppskriftene dine :)
Mvh Ylva
Hei Ylva :) Ja, vet du, det tror jeg vil gå helt fint. Det er ikke sikkert du trenger å kverne chiafrøene når du allerede har ett egg, men prøv deg litt frem! Krysser fingrene for vellykket resultat! Hilsen Julianne
Hei igjen! Tenkte bare jeg skulle fortelle hvordan det gikk. Jeg erstattet ett egg med chia-egg av knuste frø og vann, og fulgte ellers denne oppskriften (men puttet også oppi skinke, paprika og vårløk som i lunsj-lappeoppskriften din). Det funket fint og smakte veldig godt! :)
Hei du :) Takk for tilbakemelding! Flott å høre at det gikk fint å erstatte et egg med chia-egg :)
Laget cottage Cheese lapper for første gang idag med chiafrø og litt most banan i. Veldig gode !! . Både med pålegg eller bare smør. Minner meg litt om sveler i smak, men de må tåler jeg ikke lenger. Spennende! Her må jeg prøve flere varianter. De oppskrifter jeg har prøvd til nå er veldig smakfulle, så takk til deg som legger ned så mye arbeid for oss med IBS?
Hei Karin! Så kjekt å høre at CC-lappene falt i smak og takk for veldig hyggelig kommentar :) God helg til deg!
Hilsen Julianne :)
Er det vanlig havregryn eller er det gluten i den vanlige? Ser fantastisk ut :)
Hei du :) Disse er nydelige :D Jeg bruker vanlige havregryn, men du kan også bruke glutenfrie om du har behov for det :) På lavFODMAP-diett er det ikke nødvendig om du ikke har allergi mot gluten (cøliaki) i tillegg til IBS.
Hilsen Julianne
Hei!
Takk for mange oppskrifter :). Begynte med kosthold for IBS for en måneds tid siden,- så takknemlig for all informasjon jeg kan få ! Har prøvd klassisk lappeoppskrift med hell, men lurer på om det går greit å fryse denne maten vi lager ..?
Hei Gunnhild :) Takk for hyggelig kommentar! Ja, det går helt fint an å fryse lappene. Jeg har ikke gjort dette selv (spiser opp så fort!), men jeg vet at flere lesere gjør dette med hell :) Lykke til videre!
Hilsen Julianne
Hei!
Kan man lage røren kvelden i forveien og steke de om morgenen, eller funker ikke det når det er chiafrø i? :)
Hei! Det fungerer utmerket – om ikke bedre siden røra får satt seg skikkelig :)
Hei :)
Jeg bruker vaffeljernet til å steke i. Fikk ideen fra min søster :)
Blir sååå gode!
Hei Eva Christin! Så smart :D Sparer en del tid også da :)
Noe man kan erstatte havregrynen med? Har ulcerøs kolitt og da reagerer magen selv på glutenfri havregryn:/
Hei Svanhild! Du kan lage disse med hirseflak eller quinoaflak, det har jeg prøvd med godt resultat. Jeg renger med at det går fint å bruke lavFODMAP/glutenfrie melsorter også :)
Hva gjør man om man har melkeprotein allergi og skal lage denne oppskriften? Hva kan man bytte ut cottage cheesen med?
Hei Camilla! Du kan prøve lage dem med kokosyoghurt f.eks :) Har ikke prøvd, men kan hende det fungerer fint!
Hei, vet du sånn ca hvor mangen man kan spise? De ble veldig gode 😊
Hei Aslak! Denne oppskriften er fin til en person til et måltid. Fyll gjerne på med godt pålegg og gode, magevennlige grønnsaker ved siden av 🤗 Glad de falt i smak!