Det er lenge siden jeg har laget cottage cheese-lapper! Den siste tiden har jeg kun jobbet med nye oppskrifter, men det er ingen god grunn for glemme de gode gamle. I dag ble det derfor klassiske cottage cheese-lapper med chiafrø. Jeg bruker chiafrø i det meste, nettopp fordi de hjelper min trege fordøyelse veldig. De har ingen spesiell smak, men gir god konsistens og tykkelse på både vaffelrøre, brøddeig, i yoghurten eller i denne lapperøra. Å tilsette chiafrø gjorde faktisk lappene enda enklere å snu, nettopp fordi røra henger bedre sammen 😊

Cottage cheese-lapper med chiafrø


Oppskriften gir ca 6 lapper
Oppskriften er lavFODMAP og naturlig lav på laktose
For glutenfri velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
2 egg
2 ss cottage cheese
4 ss havregryn
1 ss chiafrø
½ ts bakepulver
en klype salt 

Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. La røra svelle i 10 minutter før setter i gang stekingen. Ha litt fett i stekepannen og stek små lapper på medium til høy temperatur. Snu lappene når det danner seg bobler på overflaten. Avkjøl på rist og nyt som de er, eller med godt pålegg.

Håper det smaker!

Julianne 💗