Dette er et raskt og sunt måltid som passer godt nå som det går mot lysere tider. Jeg er veldig glad i salater, og jo flere farger den inneholder – desto bedre! En salat kan varieres i det uendelige, bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet eller har lyst på. Denne salaten ble til etter forrige ukes storhandel, derfor inneholder den en haug med friske, fine råvarer 😊 Passer perfekt til kjøttfri mandag!

Salat med kokte egg


Mengdene beregner du etter hvor mange som skal spise
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
1 -2 egg per person
Crispy salat
Ruccola
Tomater
Paprika
Agurk
Røde druer
Det grønne av vårløken
En god olivenolje
Litt salt og nykvernet pepper

Valgfritt (men passer godt til)
Pinjekjerner, gresskarkjerner eller hakkede valnøtter
Fetaost (i blokk, ikke i marinade)
Balsamicoeddik, gjerne en kremet variant

Slik gjør du
Kutt opp salatingrediensene i mindre biter og ha de i en passende stor salatbolle. Bland godt og ringle over litt olivenolje. Avslutt med nykvernert salt og pepper.

Kok deretter eggene. Ta fram en kasserolle, ha i eggene og fyll på med vann til eggene er dekket. Skru på platen og kok opp. Koketiden har betydning for om du får bløtkokte, smilende eller hardbokte egg. I følge matprat.no er reglene slik:

Bløtkokt egg: 3-6 minutter
«Smilende» egg: 6-8 minutter
Hardkokt egg: 8-10 minutter

Skyll eggene i kaldt vann etter koking. Skrell eggene og kutt de opp i mindre biter ved hjelp av en kniv eller eggedeler.

Salaten er god som den er, men kan også pimpes opp med flere ingredienser og sunt fett med f.eks. pinjekjerner, gresskarkjerner eller hakkede valnøtter. Fetaost er også godt til, spesielt sammen med en god balsamicoeddik! Litt spekeskinke gjør seg også godt i denne. Nei, nå ble jeg sulten… 😋

Håper det smaker!

Julianne 💗