Dette er et raskt og sunt måltid som passer godt nå som det går mot lysere tider. Jeg er veldig glad i salater, og jo flere farger den inneholder – desto bedre! En salat kan varieres i det uendelige, bruk det du har tilgjengelig i kjøleskapet eller har lyst på. Denne salaten ble til etter forrige ukes storhandel, derfor inneholder den en haug med friske, fine råvarer 😊 Passer perfekt til kjøttfri mandag!
Salat med kokte egg
Mengdene beregner du etter hvor mange som skal spise
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
Ingredienser
1 -2 egg per person
Crispy salat
Ruccola
Tomater
Paprika
Agurk
Røde druer
Det grønne av vårløken
En god olivenolje
Litt salt og nykvernet pepper
Valgfritt (men passer godt til)
Pinjekjerner, gresskarkjerner eller hakkede valnøtter
Fetaost (i blokk, ikke i marinade)
Balsamicoeddik, gjerne en kremet variant
Slik gjør du
Kutt opp salatingrediensene i mindre biter og ha de i en passende stor salatbolle. Bland godt og ringle over litt olivenolje. Avslutt med nykvernert salt og pepper.
Kok deretter eggene. Ta fram en kasserolle, ha i eggene og fyll på med vann til eggene er dekket. Skru på platen og kok opp. Koketiden har betydning for om du får bløtkokte, smilende eller hardbokte egg. I følge matprat.no er reglene slik:
Bløtkokt egg: 3-6 minutter
«Smilende» egg: 6-8 minutter
Hardkokt egg: 8-10 minutter
Skyll eggene i kaldt vann etter koking. Skrell eggene og kutt de opp i mindre biter ved hjelp av en kniv eller eggedeler.
Salaten er god som den er, men kan også pimpes opp med flere ingredienser og sunt fett med f.eks. pinjekjerner, gresskarkjerner eller hakkede valnøtter. Fetaost er også godt til, spesielt sammen med en god balsamicoeddik! Litt spekeskinke gjør seg også godt i denne. Nei, nå ble jeg sulten… 😋
Håper det smaker!
Julianne 💗
Denne salaten såg skikkelig god ut! Ingenting er så godt som en god salat om sommeren (jo, kanskje reker), og det er så genialt at ein kan tilsette det ein vil :-) Eg drømmer om spekeskinke og cantaloupesalat, så denne uken skal salat definitivt stå på menyen :-) Kjekt med inspirasjon fra deg :-)
Takk :D Ja, spekeskinke og canaloupemelon er jo himmelsk sammen! Godt med litt lettere mat framover :)
Hei!
Jeg lurer på en ting: er bedt på pølsefest 17.mai.
Det er vel ikke så lurt, men har du noe forslag?
Kanskje jeg bare tar med en salat?
Hei Wenche! Pølsefest på 17. mai. Hm. Det finnes noen pølser som er lavFODMAP: Wiener og grillpølser fra Leiv Vidar f.eks! Ta deg en tur i butikken og les ingredienslister, plutselig dukker det opp en pølsevariant uten løk/hvitløk/hvete/melk. Om du tåler litt spelt, kan speltlomper være en idé. Idun ketchup har mindre løk/hvitløk enn heinz og sennep går bra. Supplér gjerne med en salat :) Skal dere grille, kan du kanskje ta med noe annet enn pølser, som rent kjøtt eller fisk av noe slag :) Ha en fin 17. mai!
Mvh Julianne
Hei!!!
Liker boka kjempegodt! Har ikke noen plager, men har akkurat slutta å røyke. Trenger sunn mat. Mvh. Sylvi
Så flott, Sylvi! :D Takk for hyggelig kommentar :) Hilsen Julianne