Potetlomper er hovedsakelig basert på poteter og inneholder bare en liten prosent mel. Det gjør at du kan nyte speltlomper selv når du er i eliminasjon- og reintroduksjonsfasen av lavFODMAP-dietten.

Mengdeanbefalingen er 2 stk speltlomper per måltid – og det kan du lage mye godt med 😊 I dag viser jeg hvordan jeg oftest spiser dem, fylt med godt pålegg og grønnsaker. Ta det magevennlige pålegget du liker og de grønnsakene du har!

Fylte speltlomper


Oppskriften gir 1 porsjon
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
Mengdeanbefaling er 2 stk speltlomper per måltid

Ingredienser
2 stk speltlomper (f.eks Buer)
Smøreost naturell eller pesto (Helios sin er lavFODMAP)
Baby leaf salat eller annen salat
Spekeskinke eller kokt skinke
Paprika
Agurk
Alfalfaspirer

Slik gjør du
Smør et godt lag med smørost på hver lompe. Legg over salat, skinke og tynne staver med paprika og agurk. Nydelig godt med litt ekstra spirer også!

Nyt og kos deg!

Julianne 💗