Potetlomper er hovedsakelig basert på poteter og inneholder bare en liten prosent mel. Det gjør at du kan nyte speltlomper selv når du er i eliminasjon- og reintroduksjonsfasen av lavFODMAP-dietten.
Mengdeanbefalingen er 2 stk speltlomper per måltid – og det kan du lage mye godt med 😊 I dag viser jeg hvordan jeg oftest spiser dem, fylt med godt pålegg og grønnsaker. Ta det magevennlige pålegget du liker og de grønnsakene du har!
Fylte speltlomper
Oppskriften gir 1 porsjon
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og melkefri
Mengdeanbefaling er 2 stk speltlomper per måltid
Ingredienser
2 stk speltlomper (f.eks Buer)
Smøreost naturell eller pesto (Helios sin er lavFODMAP)
Baby leaf salat eller annen salat
Spekeskinke eller kokt skinke
Paprika
Agurk
Alfalfaspirer
Slik gjør du
Smør et godt lag med smørost på hver lompe. Legg over salat, skinke og tynne staver med paprika og agurk. Nydelig godt med litt ekstra spirer også!
Nyt og kos deg!
Julianne 💗
Hei, har i det siste vært litt paranoid over «aroma» osv når jeg bruker stekeovnen til å lage knekkebrød. Hvis for eksempel stekeovnen har blitt brukt nylig til å lage noe høy fodmap, (som sjokoladekake), det gjør ikke noe om at det liksom oser sjokoladekake fra ovnen? For at det skal være høy fodmap, må du på en måte spise ting direkte, håper jeg?
Hei Kjell! Det trenger du ikke bekymre deg for. Du må spise en del for at magen vil kunne reagere :) Beste hilsen, Julianne
Så hvis jeg lager er brett med knekkebrød og spiser litt over hallparten i løpet av dagen, gjelder det som å spise «en del»?
Det er vanskelig å svare på om det er for mye for deg eller ikke. Her er vi alle forskjellige. Det er også totalmengden FODMAPs fra ulike matvarer i løpet av en dag eller periode som avgjør om du opplever symptomer. Har du sjekket ut gratiskurset jeg har laget? Her lærer du om både IBS, FODMAPs og lavFODMAP-dietten + mer: https://juliannelyngstad.simplero.com/page/86740-gratiskurs :)