Foto: Line Dammen

Denne oppskriften ble til da jeg jobbet med boka Tarmstyrkende lavFODMAP (lenke til e-bok) – hvor målet var å lage supersunne vafler proppet med grønnsaker, fiber og næring. I tillegg måtte smaken være god (selvfølgelig) og det ble virkelig disse!

Disse vaflene er naturlig søte, og er nydelige som de er – men ekstra gode mye godt pålegg og mer grønnsaker om du vil. Disse egner seg også veldig godt til barn! Bare spør Stine og Veronika som driver Norges største barnematportal på nett: Bare Bra Barnemat. De presenterte grønnsaksvaflene til sine følgere – og de har fått så mange fine tilbakemeldinger på dem! Det er ekstra gøy synes jeg ⭐️

Grønnsaksvafler


Oppskriften gir 4 store vaffelplater
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ingredienser
100 g revet pastinakk (1 middels stor pastinakk)
200 g revet gulrot (3 middels store gulrøtter)
4 egg
50 g bokhvetemel
10 g chiafrø
1 ss rapsolje
1 ts bakepulver
½ ts salt

Slik gjør du
Jeg liker å bruke en digital vekt når jeg lager disse vaflene. Start med å vaske og eventuelt skrelle pastinakk og gulrot. Ta fram en bakebolle, ha i eggene og pisk dem lett sammen. Riv pastinakk og gulrot ved hjelp av et rivjern og bland sammen med eggene. Bruk en stavmikser og miks røra godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene og la røra svelle i 10 minutter før du setter i gang med stekingen. Varm opp vaffeljernet og smør det med litt smør eller olje før du har i røra. Avkjøl vaflene på rist og nyt med godt magevennlig pålegg.

Håper det smaker!

💗 Julianne