Disse lappene er en gjenganger her i huset. Fin til frokost, lunsj, kvelds eller bare som en snack når det er litt lenge til middag. De er fri for gluten og rik på proteiner og smaker ypperlig! De krever heller ikke at du har 20 forskjellige ingredienser i kjøleskapet og du slenger sammen en røre på under ett minutt 😊

Cottage cheese-lapper


Oppskriften gir ca. 5 lapper (1 pers)
Oppskriften er lavFODMAP, naturlig lav på laktose
For glutenfri velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
2 egg
2 store ss cottage cheese (evt. laktosefri)
4 ss lettkokte havregryn
1/2 ts bakepulver
En liten klype salt

Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene (for en jevnere røre, kjør ingrediensene i blenderen) og la røren svelle i noen minutter før du går løs på stekingen. Ha litt olje eller smør i stekepanna og stek små lapper på middels varme. Lag de små, blir de for store kan det bli vanskelig å snu dem uten å ødelegge dem. Spis lappene som de er eller ha på noe godt pålegg.

Tips: Dette er en grunnoppskrift, den kan varieres i det uendelige! Prøv å tilsett litt kokosmasse, kanel og litt lønnesirup eller annen søtning. Servér med litt vaniliekesam, bær eller det du selv synes måtte passe.

Håper det smaker!

Julianne 💗