I dag er den store dagen og boken er endelig lansert. Jeg har selv vært innom postkontoret og hentet den hjem (det tok litt lenger tid enn forventet)! Den ble så stor og fin, da gitt. Det er utrolig morsomt å endelig bla seg gjennom den etterlengtede boken. Puh :D

I dag deler jeg en oppskrift som også er å finne i boken. Laks og ananassalsa er en nydelig, enkel lakserett som virkelig setter fart på smaksløkene. Kruttet fikk virkelig min familie erfare på da jeg var litt for ivrig på bruken av fersk chili! Chili er så vanskelig, av og til er den mild som paprika, mens andre ganger kan den nesten brenne hull i tunga, så vær litt obs på det!

Laks og ananassalsa


Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri

Ananassalsa
250 g fersk ananas
5-6 cherrytomater eller 1 vanlig tomat
Frisk rød chili (smak til)
2 stilker vårløk (kun det grønne)
2 ss olivenolje
1 ts sesamolje (hvis du har)
Nykvernet svart pepper
2 ss hakket frisk koriander

2 stk laksefilet
Ris eller quinoa

Slik gjør du
Kok ris eller quinoa etter anvisningen på pakken.

Skjær ananas og tomater i små biter, finhakk chili og vårløk og bland i en bolle. Ha i olivenolje, sesamolje, pepper og hakket koriander og sett salsaen i kjøleskapet mens du steker laksen.

Stek laksen i 3 – 4 minutter på hver side og server. Pynt gjerne med litt ekstra koriander 🌿

Håper det smaker!

Julianne 💗