Supergod ovnsbakt havregrøt med gulrot – proppet med tarmstyrkende fibre som fremmer god tarmhelse og holder magen i balanse 😊

Ovnsbakt havregrøt med gulrot


Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg mandeldrikk

Ingredienser

Grøten
2 dl laktosefri melk eller mandeldrikk
1 egg
2 dl havregryn
2 dl revet gulrot
1 ss chiafrø
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts salt

Toppingen
1 dl hakkede valnøtter, solsikkekjerner og gresskarkjerner
3 ss lønnesirup
1 god ss kokosolje eller smør

Server gjerne med
Laktosefri yoghurt naturell eller med vaniljesmak

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader og ta fram en liten ildfast form og smør den med smør eller olje.

Visp sammen egg og melk i en bakebolle. Tilsett havregryn, revet gulrot, chiafrø, bakepulver, krydder og salt og la svelle i 5-10 minutter. 

Grovhakk valnøtter og bland sammen med solsikke- og gresskarkjerner i en liten skål. Tilsett lønnesirup og kokosolje og bland godt sammen.

Ha havregrøten i den ildfaste formen. Fordel nøtte- og frøblandingen som et lokk på toppen av grøten. 

Sett formen på et stekebrett midt i ovnen og la steke i ca. 25 minutter til toppen er gylden og fin i fargen! 

Server lun eller helt avkjølt – smaker helt nydelig med laktosefri yoghurt naturell eller med vaniljesmak. 

Håper det smaker! 

Julianne 💗