Sponset produkt
Å ho-i læll! Denne paien var god – kombinasjonen spinat, fetaost og soltørkede tomater er nesten uslåelig! Oppskriften er inspirert av denne oppskriften fra Trines Matblogg, bare laget magevennlig. Denne gangen brukte jeg en hurtigløsning, nemlig paibunnen fra «det glutenfrie verksted», som jeg virkelig vil anbefale til dere som følger lavFODMAP-dietten eller som har behov for å følge et glutenfritt kosthold. Denne paien er veldig god rett fra ovnen, men kanskje enda bedre dagen etter servert kald 😋
Pai med spinat, fetaost og soltørkede tomater
Oppskriften gir en pai, 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, naturlig lav på laktose
Ingredienser
Paibunn
1 pose paibunn-miks fra det glutenfrie verksted
80 g smør
1 egg
ca. 5 ss kaldt vann
Paifyll
3 egg
1,5 dl laktosefri melk
1 dl laktosefri matfløte (eller mer melk)
salt og pepper
1 håndfull kuttet vårløk (grønn del)
200 g frisk spinat
100 g fetaost i blokk
5 tørre soltørkede tomater
Slik gjør du
Bruk en kjøkkenmaskin og bland sammen ingrediensene til paibunnen. Pakk deigen inn i plast, og sett kaldt i kjøleskapet i omtrent en halvtime. I mellomtiden kan du legge soltørkede tomater i bløt slik at de blir myke og gode til litt senere.
Sett stekovnen på 200 grader og ta fram en paiform. Kjevle ut paideigen og/eller bruk hendene til å presse deigen ut i paiformen. Prikk paibunnen med en gaffel og forstek i 7-10 minutter på nederste rille i ovnen.
I mellomtiden blander du sammen egg, laktosefri melk og matfløte i en liten bolle. Tilsett en klype salt og pepper og sett til side.
Skjær soltørkede tomater i små biter og kutt opp den grønne delen av vårløken. Ta fram en stekepanne og ha i litt olje og varm opp til medium varme. Stek vårløken i noen sekunder før du tilsetter spinaten. Stek forsiktig til spinaten så vidt faller sammen.
Fordel deretter spinaten i paibunnen. Smuldre over fetaost og fordel biter av soltørket tomat i paien. Hell over eggeblandingen og sett paien på nederste rille i stekovnen. Stek paien i 30-40 minutter eller til paien er fin og gyllen på toppen.
Server gjerne paien med en enkel grønn salat 😊
Håper det smaker!
Julianne 💗
Hvor får jeg tak i paibunn fra det glutenfrie verksted??
Den kan foreløpig kjøpes på Meny og andre større matvarebutikker :) Let i allergiavdelingen!
Hilsen Julianne
Er det så bra med så mye soltørkede tomater da?
I min low fodmap app så er denne gul, altså noe man skal spise veldig moterat av, da tomatene får høy fruktose nivåer av å tørkes :/
Så jeg velger å bare styre unna og lever veldig strengt på denne monash dietten..
Hei du :) Soltørkede tomater kan nytes i moderate mengder, de er listet som gul – det vil si at du kan spise litt uten at det gir problemer. Mengden i denne paien er innafor og selv små mengder soltørkede tomater gjør denne retten helt nydelig :) God bedring!!
Hilsen Julianne
Hei, og takk for en fantastisk blogg! Når det gjelder fetaost – er det ok med den «norske» typen da? Dvs. lagd av kumelk? Og i så fall – hvorfor kan man ikke bruke f.eks. Apetina’s ferdigkuttede som ligger i olje?
Hei Marianne :) Takk for hyggelig kommentar! Ja, det er ok med fetaost laget av kumelk, den har også et lavt innhold av laktose. Grunnen til at fetaost i marinade bør unngås under eliminasjonsfasen, er at den inneholder hvitløk! Men les ingredienslisten for sikkerhetsskyld, den kan endre seg :)
Hilsen Julianne
Fin pai! Kankje litt tam. Tror jeg heller på en håndfull revet Cheddarost neste gang. Paideigen var den beste glutenfri jeg har prøvd.
Gjør det! :)
Hei. Kjempe god pai! Kan denne fryses?
Hei Kristel! Så godt å høre :) Ja, det tror jeg absolutt at den kan :)
Det gikk helt fint å fryse den?
Så bra! Takk for tilbakemeldingen, Kristel :)