Dagens oppskrift er veldig enkel, nokså sunn og hovedingrediensen bør inngå i et sunt og variert kosthold: Torskefar! Den får selskap av en god, salt pølse, nemlig strandamør. Denne idéen kom fordi vi ønsket noe salt til torsken, men manglet bacon. Det ble virkelig godt, så jeg anbefaler å prøve 😊

Torsk med potetmos og stekt strandamør


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri
For melkefri, bruk melkefritt smør og mandeldrikk

Ingredienser
2-3 biter torsk
10-12 stk strandamør
Smør til å steke fisken i
salt og pepper

Potetmos
Ca. 500 g poteter
En god klatt smør
0,5 dl laktosefri melk
Salt og pepper

Annet tilbehør
Kokt brokkoli eller grønne bønner
Kokte gulrøtter

Slik gjør du
Start med potetmosen. Vask potetene og skjær de i like store terninger. Jo mindre, desto kortere koketid. Ha potetbitene i en kjele og fyll den med vann slik at den dekker potetene. Ha gjerne i en klype salt. Mens potetene koker, kan du forberede de andre grønnsakene og steke strandamør.

Skjær mørskivene i to og ha de i en stekepanne. Du trenger ikke ekstra fett til disse da fettinnholdet i mør er såpass høyt at de smører seg selv. Stekes i et par minutter til de får seg en liten krøll i kantene. Fjern mørskivene fra stekepannen.

Når potetene nærmer seg ferdige, setter du i gang med å steke torsken. Varm opp stekepanna til litt over medium varme. Smelt smør og tilsett litt rapsolje i stekepannen. Stek torsken i ca. 3-4 minutter på hver side, eller til den flaker seg. Jeg tilter litt på stekepannen underveis og bruker en skje til å fange opp smør- og oljeblandingen som jeg har over torsken under steking. Jepp, akkurat slik en kokk ville ha gjort det – lærte det på God Morgen Norge) Fisken blir så god når den stekes på den måten 😊

Når potetene er ferdigkokt, heller du av vannet fra kjelen og moser potetbitene med en potetstapper (eller lignende). Tilsett en klatt smør og litt og litt melk til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper!

Håper det smaker!

Julianne 💗