Dette er min store favoritt om dagen: vaffel-sandwich! Jeg elsker brød med pålegg, men prøver å begrense inntaket. Jeg har derfor funnet noen gode erstatninger, for eksempel disse vaflene. Jeg har postet oppskrift på disse før, men denne gangen har jeg valgt å spe røra med litt melk, slik den blir enklere å fordele i vaffeljernet. Om du velger å tilsette melk eller ikke, så er disse vaflene snill mot magen og full i proteiner som vil bidra til å holde deg mett en stund!
Proteinvaffel-sandwich
Oppskriften gir 2,5 store vaffelplater
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
Ingredienser
2 egg
2 ss cottage cheese (evt. laktosefri)
0,5 dl laktosefri melk
5 ss havregryn
0,5 ts bakepulver
En klype salt
Smør/olje til vaffeljernet
Slik gjør du
Bland ingrediensene i en liten bakebolle. Bruk en stavmikser og kjør blandingen glatt. Skru på vaffeljernet. Mens vaffeljernet varmer seg opp, lar du røra svelle (minst 5 minutter, helst 10 min.)
Ha litt fett i vaffeljernet og stek vaflene til du synes de har nok farge. Smør på godt pålegg og nyt et sunt og godt måltid.
Håper det smaker!
Julianne 💗
Hei! Disse ser jo kjempegode ut! Jeg skal begynne på lavFodmap på mandag og prøver å planlegge litt frokost og lunsj jeg kan ha. Hvordan er disse å ha med seg i lunsjboksen tror du? Holder de seg greit?
Hei Christel :) Disse er veldig gode! Og de er veldig fine å ha med seg i matboksen. Lag de gjerne kvelden før slik at du ikke pakker med deg varme vafler i matboksen ;) De holder seg absolutt greit i matboksen!
Mvh Julianne
Hei!
Er dette noe som egner seg til å fryses?
Hvordan er det med alle de andre lappene du har oppskrift på? Kan de fryses? :)
Planlegger diett og ser for meg det kan være lurt å ha litt liggende i frysern ;)
Hei Maria :) Jeg har desverre ikke prøvd å fryse disse eller lappene. Men de holder noen dager i kjøleskapet, så du kan i alle fall lage opp for noen dager fremover i tid uten at de trengs å fryses ned :) Mvh Julianne
Jeg har fryst dem og varmet dem i brødristeren. De blir kjempegode.
Så bra! Godt å vite at det er mulig :)
Hei. Tusen takk for mange spennende oppskrifter. Jeg har laget vaffeleøra og er spent på hvordan vaflene smaker til frokosten i morgen. Riktig god helg,flotte du.
Hei Harriet! Takk for hyggelig kommenatar. Jeg håper vaflene falt i smak :D Ha en fin søndag du også :)
Hei
Hva med et alternativ for dem som ikke skal ha melk:
3 egg
3 ss sukker
4 dl vann
100g Soft Flora Spesial uten Melk
1 ts vaniljesukker
1 kryddermål kardemomme
5-6 dl Toro Glutenfri lys melblanding
Kona mi prøvde seg frem til denne ut i fra en lignende oppskrift på nett, og vaflene ble riktig gode.
Hei Yngve! Tusen takk for oppskrift, supert! :-)
Mvh Julianne
Spennende oppskrift som må prøves. Vet du noen laktosefri alternativer til cottage cheese? På forhånd takk :-)
Hei Anne J! Disse er veldig gode :-) Cottage cheese har et naturlig lavt innhold av laktose, men om du er veldig intolerant kan muligens laktosefri kesam være et alternativ? Jeg har ikke testet dette selv ennå, det er derfor jeg sier muligens ;) Si fra om du tester det! Mvh Julianne
hei!
jeg har prøvd å skrive ett innlegg ang.kokosblomstsukker i disse vaflene.Er det noen som har prøvd dette?Savner ofte litt sukker i sunne vafler.Det bør jo være greit tror du ikke?
Marianne
Hei :) Om du føler kokosblomstsukker går bra for deg, så er det ikke noe i veien for å tilsette dette i vaflene. Du kan også bruke litt lønnesirup :) Julianne
tusen takk for tilbakemeldingen;)Lønnesirup er nytt for meg,men det skal jeg jammen prøve en gang.
Det må du prøve, Marianne! Det er kjempegodt til blant annet laktosefri yoghurt naturell :) Skikkelig snadder!
Hei!
Jeg og hele resten av familien elsker vafflene,derfor blir det ofte litt lite selv om jeg dobler røra.Jeg bruker veldig mange egg om jeg skal tripple den,vet du om det funker og kun øke på med havregryn og cottache cheese og ikke egg?Binder det like godt tror du?
Marianne :)
Hei Marianne! Det er hyggelig å høre :) Ja, det tror jeg absolutt at du kan! Tripler du oppskriften kan du prøve deg på 3-4 egg, øk mengden havregryn, cottage cheese og spe på med litt melk. La svelle en liten stund før du steker vaflene. Jeg liker å tilsette et par ss chiafrø for økt fiberinnhold – det hjelper også på konsistensen og bidrar til å binde røra godt sammen :) Julianne
Hvor lenge holder disse seg i kjøleskap?
Hei Erik! maks 3-4 dager tenker jeg :)
Vet du hvordan kaloriinnholdet er per vaffel eller noe i den retningen? :)
Hei Sebastian! Denne har jeg faktisk regnet ut og hele oppskriften inneholder:
333 kcal
15,4 g fett
24 g karbohydrater
3,2 g fiber
23 g proteiner
Del dette på antall vaffelplater du lager, så finner du kalorimengden per plate :)
Anbefaler å bruke kostholdsplanleggeren.no for å regne ut næringsinnholdet i rettene dine om du ikke har annet kostprogram du bruker!
Hilsen Julianne
Hei, jeg lurer på om disse er i en bok,som det eventuelt kan kjøpes, med dine oppskrifter i :-)
Tusen takk for en flott oppskrift ,den skal jeg prøve
Hei Hege :) Denne oppskriften + flere finner du i min første bok om lavFODMAP-dietten (en komplett håndbok for deg med sensitiv mage). Håper vaflene faller i smak :D
Hilsen Julianne
Disse var veldig gode. Den første platen satt seg veldig fast, men med mer smør ble det bedre! Disse kan anbefales. Min datter på 6 syns også de var gode:)
Tilsatte også chiafrø i røren.
Hei Anette :) Chiafrø er supert i disse, det bruker jeg forsåvidt også. Oppskriften kan forbedres :D Smør i jernet må til ;)
Kjekt å høre at datteren din også likte disse, takk for kjekk tilbakemelding :D Ønsker deg ei fin helg :) Hilsen Julianne
Hei:)
Har ikke vaffeljern, fungerer det å lage de i stekepanne?
Ja, det gjør det absolutt! Stek som små lapper :)
Hvor mange dager tror dere røra kan stå i kjøleskapet? Og kan man bruke kokosyoghurt i stede for cottage cheese?
Hei Kine :) Den holder seg helt fint i 3-4 dager i kjøleskapet, så bare dekk til røra med lokk eller lignende. Ja, det tror jeg går helt fint!