Denne er like god nylaget som etter ei natt i kjøleskapet, men lag den gjerne kvelden før og la den hvile over natten. Så har du en deilig mettende frokost dagen etter. Eller kanskje til lunsj?

Doble gjerne oppskriften, så har du frokost i mange dager fremover! 💗

Very berry kjøleskapsgrøt med quinoa


Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri, bruk kokosyoghurt

Ingredienser

Kjøleskapsgrøt med quinoa
1,5 dl kald, kokt quinoa (gjerne rester)
1 dl havregryn
3 dl laktosefri yoghurt naturell
½ ts vaniljepulver
En klype salt


Slik gjør du: Bland ingrediensene sammen i en skål eller et glass/boks med lokk. Dekk med plastfolie eller sett på lokket og sett kaldt i kjøleskapet til over natten.

Tinte bær med chiafrø
Ca 4 dl frosne lavFODMAP-bær (f.eks blåbær og bringebær) 
1 ss chiafrø

Slik gjør du: Mål opp bær og tin forsiktig opp i en kjele. Jeg liker å ha litt hele bær i, så jeg rører bare forsiktig i blandingen slik at jeg ikke knuser bærene. Tilsett en ss chiafrø for en tykkere konsistens. Du kan også tilsette søtning om du vil, f.eks litt lønnesirup.

Avkjøl og oppbevar i et glass med lokk i kjøleskapet. Holder seg godt i minst tre dager!

Håper det smaker!

Julianne 💗