Denne er like god nylaget som etter ei natt i kjøleskapet, men lag den gjerne kvelden før og la den hvile over natten. Så har du en deilig mettende frokost dagen etter. Eller kanskje til lunsj?
Doble gjerne oppskriften, så har du frokost i mange dager fremover! 💗
Very berry kjøleskapsgrøt med quinoa
Oppskriften gir 2 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
For melkefri, bruk kokosyoghurt
Ingredienser
Kjøleskapsgrøt med quinoa
1,5 dl kald, kokt quinoa (gjerne rester)
1 dl havregryn
3 dl laktosefri yoghurt naturell
½ ts vaniljepulver
En klype salt
Slik gjør du: Bland ingrediensene sammen i en skål eller et glass/boks med lokk. Dekk med plastfolie eller sett på lokket og sett kaldt i kjøleskapet til over natten.
Tinte bær med chiafrø
Ca 4 dl frosne lavFODMAP-bær (f.eks blåbær og bringebær)
1 ss chiafrø
Slik gjør du: Mål opp bær og tin forsiktig opp i en kjele. Jeg liker å ha litt hele bær i, så jeg rører bare forsiktig i blandingen slik at jeg ikke knuser bærene. Tilsett en ss chiafrø for en tykkere konsistens. Du kan også tilsette søtning om du vil, f.eks litt lønnesirup.
Avkjøl og oppbevar i et glass med lokk i kjøleskapet. Holder seg godt i minst tre dager!
Håper det smaker!
Julianne 💗
Hei Julianne. Denne er veldig god. Problemet mitt er at jeg glemmer å skylle den før jeg setter i gang å koke den. Skyller den etterpå den er ferdig. Hvor skadelig er det?
Hei Heidi! Så glad du liker denne 😃 Neida, det går nok helt fint, det går mest på smaken, mener jeg! 💗