Dette er min faste, magevennlige frokost. Her vil jeg vise deg at det absolutt ikke trenger å være så komplisert å spise magevennlig! Til denne frokosten trenger du bare å ha ingrediensene, du trenger ikke kokkelere for å få en sunn, god og magevennlig start på dagen! 😄

Yoghurtskål med magevennlig topping


Oppskriften gir én porsjon
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri og glutenfri
For melkefri, bruk kokosyoghurt eller mandelyoghurt

Ingredienser

Yoghurtbase
Ønsket mengde laktosefri yoghurt naturell eller vaniljesmak (evt en blanding) 
1 ts chiafrø

Tips: Før økt proteininnhold kan du tilsette 2-3 ss cottage cheese også! Det gjør at måltidet metter mer.

Topping
2-3 ss havregryn
1 ss gresskarkjerner eller andre frø
1-2 ss hakkede valnøtter eller andre lavFODMAP-nøtter
1 ss kokosflak eller kokosmasse
1 håndfull lavFODMAP-frukt eller bær
1 god ts lønnesirup 


Slik gjør du: Bland laktosefri yoghurt og chiafrø i favorittskåla di. Topp med havregryn, frø, nøtter, kokosflak og oppkuttet lavFODMAP-frukt eller bær!

Jeg liker en liten søt avslutning og topper med lønnesirup, spesielt om jeg kun bruker yoghurt naturell som base. Nytes med et godt glass vann, kaffe eller te ved siden av 😊

Håper det smaker! 

Julianne 💗