Denne oppskriften ble publisert på nettsiden til Det Glutenfrie Verksted for en stund siden og da er det på sin plass at den også publiseres her på bloggen! I sommer fikk jeg testet nyheten paibunn, som både er glutenfri og laget av lavFODMAP-ingredienser. Paibunnen kan anbefales på det sterkeste, og kan faktisk brukes til både middag og til dessert, noe som åpner opp for variasjoner, dere 😊

Jeg har laget en deilig pai med bacon og brokkoli, en nydelig kombinasjon etter min mening!

Bacon- og brokkolipai


Oppskriften gir 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser

Paibunn
75 g fullkornsrismel
75 g bokhvetemel/havremel
40 g smør
80 g cottage cheese eller laktosefri kesam

Eller kjøp en pose paibunn-miks fra Det Glutenfrie Verksted.

Paifyll
100 g bacon
100 g brokkoli
3 dl laktosefri melk
3 egg
1 ts tørket oregano
salt og pepper
1 dl revet hvitost

Server gjerne med en frisk salat!

Lag paibunn
Bland ingrediensene sammen i en bolle og kna sammen til en deig. Føles deigen tørr, kan du tilsette litt vann, én spiseskje om gangen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 10 minutter. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram en paiform. Når deigen har hvilt, tar du fram et bakepapir og har deigen over på det. Legg nok et bakepapir over deigen og bruk et kjevle til å kjevle deigen så flat som mulig. Fjern bakepapiret og ha deigen i paiformen. Trykk den godt ned i paiformen med fingrene. Bruk en gaffel og prikk små hull i bunnen. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i 7 minutter. Ha deretter i ønsket fyll og stek paien ferdig.

Fyllet
Kutt brokkoli i mindre biter og ta fram en kasserolle. Fyll den med vann og kok opp. Ha i brokkolibitene og la koke i 2 minutter. Fisk ut brokkolibitene og sett til side. Skjær bacon i biter og sprøstek dem i en stekepanne. Sett stekeovnen på 200 °C og ta fram en paiform. Hent paideigen fra kjøleskapet og press den jevnt ut i paiformen ved hjelp av fingrene. Bruk en gaffel til å stikke små hull i bunnen. Forstek bunnen i 7 minutter på nederste rille i ovnen. Mens du venter på at paibunnen skal bli ferdig, blander du egg, laktosefri melk og krydder i en bolle. Ta bunnen ut av ovnen og fordel brokkoli og bacon før du heller over blandingen med egg og melk. Strø over revet hvitost. Stek paien på nederste rille i cirka 30 minutter, eller til paien har fått en gyllen farge på toppen.

Håper det smaker!

Julianne 💗