Supergod ovnsbakt havregrøt med blåbær – proppet med tarmstyrkende fibre som fremmer god tarmhelse på sikt og holder magen i balanse 💗 Nydelig både lun og helt avkjølt dagen etter.

Bakt havregrøt med blåbær


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfri havregryn
For melkefri velg mandeldrikk eller risdrikk

Ingredienser

Grøten
2 dl laktosefri melk
1 egg
2 dl havregryn
2 dl fryste blåbær
1 ss chiafrø
1 ts bakepulver
1 ts kanel
½ ts kardemomme
½ ts vaniljepulver
½  ts salt

Toppingen
1 dl hakkede valnøtter
solsikkekjerner
gresskarkjerner
3 ss lønnesirup
1 god ss kokosolje eller smør

Server gjerne med
Laktosefri yoghurt naturell eller med vaniljesmak 🌿


Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader og ta fram en liten ildfast form. Smør formen med litt smør eller olje.

Visp sammen egg og melk i en bakebolle. Tilsett havregryn, chiafrø, bakepulver, krydder og salt og bland godt. Ha deretter i fryste blåbær og la røra svelle i 5-10 minutter.

I mellomtiden forbereder du toppingen. Grovhakk valnøtter og bland sammen med solsikke- og gresskarkjerner i en liten skål. Tilsett lønnesirup og kokosolje og bland godt sammen. 

Ha havregrøten i den ildfaste formen og fordel nøtte- og frøblandingen som et lokk på toppen av grøten. Sett formen på et stekebrett midt i ovnen og la steke i ca. 25 minutter til toppen er gylden og fin i fargen.

Server lun eller helt avkjølt – smaker helt nydelig med laktosefri yoghurt naturell eller med vaniljesmak. 

Håper det smaker!

Julianne 💗