Bananbrød som smaker krydderkake… Altså, kan det bli bedre? Denne kan du nyte som den er eller med godt pålegg. Kjempegodt med litt smør og hvitost. Denne ble kjempegod og her er oppskriften!

Bananbrød med krydder og valnøtter


Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn
For melkefri bruk mandelmelk istedenfor laktosefri melk

Ingredienser
3 modne bananer
3 egg
1/2 dl laktosefri melk eller mandelmelk
100 g havregryn eller havremel
100 g quinoamel eller bokhvetemel (eller en glutenfri melblanding)
1 ts bakepulver
3 ts pepperkakekrydder (smak til)
2 – 4 ss kokosblomstsukker eller annen søtning (smak til ønsket sødme)
1 klype salt
50 g hakkede valnøtter

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 175 grader og kle en brødform med bakepapir. Skrell bananene og ha dem i en bakebolle. Tilsett eggene og bruk en stavmikser til å kjøre blandingen glatt. Bland inn havregryn, mel, bakepulver og vend inn krydderet med en slikkepott. Smak til med søtning og en klype salt og tilsett hakkede valnøtter. Ha røra i brødformen og sett den på et stekebrett midt i ovnen. Stek brødet i cirka 50 minutter. Stikk en strikkepinne midt i brødet når tiden nærmer seg. Bananbrødet er ferdig når det ikke fester seg deig på strikkepinnen og er gyldent og fint i fargen. 

Håper det smaker! 😃

Julianne