Denne påsken har jeg stekt over 80 pannekaker på en ei lita takke jeg fikk av min svigermor for noen år siden. Jeg har stekt pannekakene ute og inne etter at det dårlige påskeværet meldte sin ankomst, og med takken så går det fort og pannekakene stekes jevnt. Da er det ekstra gøy! 

Denne oppskriften gir rundt 24 små pannekakelapper, så den er fin å lage til hele familien eller om du får besøk. Gode til frokost, lunsj eller til kveldsmat! Du kan halvere oppskriften også eller steke opp noen pannekaker og la resten av røra stå i kjøleskapet slik at du kan steke opp etter behov.

Bananpannekaker


Oppskriften gir 24 pannekaker
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri bruk glutenfrie havregryn
For melkefri dropp cottage cheese og bruk mandelmelk isteden for kumelk

Ingredienser

3 egg
2 ss cottage cheese (ev. laktosefri)
2 dl laktosefri melk
1 litt moden banan
1 dl havregryn
1 dl rismel
1 dl bokhvetemel
1 ts bakepulver
1 klype salt
1/2 ts vaniljepulver eller vaniljesukker

Slik gjør du
Ha alle ingrediensene i en bakebolle og kjør glatt med en stavmikser. Du kan også ha alle ingrediensene over i en foodprosessor og kjøre til en glatt røre. Om røra virker litt tykk, kan du spe med litt mer melk. La gjerne røra svelle i 10 minutter før du steker pannekakene. 

Varm opp en stekepanne eller en takke til medium varme. Ha i litt smør eller olje og stek små pannekaker (jeg steker fire stk om gangen). Når det bobler på overflaten av pannekakene, snur du dem raskt med en stekespade og steker dem videre i et lite minutt. Nyt pannekakene lune som de er eller med godt, magevennlig pålegg som f.eks hvitost og litt syltetøy. 

Håper det smaker! 

Julianne 💗