Denne grøten er proppet med magevennlig fiber og sunne plantestoffer, noe både du, magen din og de gode bakteriene i tarmen vil sette pris på. Du kan erstatte litt av havregrynene med enten bokhveteflak, hirseflak eller quinoaflak for lavere FODMAP-innhold om du trenger det. 

Blåbærgrøt


Oppskriften gir 1 porsjon
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn
For melkefri velg mandelmelk

Ingredienser
1 dl havregryn
2,5 – 3 dl vann eller laktosefri melk (jeg blander)
1 ts chiafrø
En klype vaniljepulver
En klype salt
En håndfull frosne blåbær

Slik gjør du
Kok forsiktig opp havregryn, vann og/eller melk i en kjele. Rør jevnlig til konsistensen tykner. Tilsett chiafrø, vaniljepulver og smak til med en klype salt. Tilsett frosne blåbær og rør dem forsiktig inn. Jeg liker å finne hele bær i grøten, for å få små smakseksplosjoner i munnen i løpet av måltidet 😋

Jeg topper det hele med en halv banan, valnøtter og et dryss kokosblomstsukker. 

Håper det smaker! 

Julianne 💗