Enklere og renere is finnes trolig ikke! Sukkerfri, laktosefri og ypperlig for deg med melkeproteinallergi. Denne passer perfekt til varme og late sommerdager eller bare når du har lyst på noe sunt og godt! Lag og nyt den umiddelbart, frys ned i en boks eller ispinneformer og spar til senere 😊

Denne gangen brukte jeg kun to ingredienser fordi bananene var søte nok i seg selv. Sødmen kan du selv bestemme ved å tilsette litt lønnesirup eller annen søtning. Isen kan også varieres med flere forskjellige smaker i form av andre frosne bær, lavFODMAP-kjeks, mørk sjokolade, peanøttsmør, nøtter eller annen søtning. Her er det kun fantasien som setter grenser 😉

Bringebæris


Oppskriften gir 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri og melkefri
Mengdeanbefaling per måltid er 1 porsjon pga mengden frukt/bær

Ingredienser
2 fryste bananer
ca. 2 dl fryste bringebær


Slik gjør du
Kutt bananene i skiver, ha de i en brødpose eller en boks og legg i fryseren i minst to timer. Ha bananbitene i en blender og kjør til konsistensen ligner softis (!) Tilsett deretter frosne bær og kjør videre til konsistensen igjen er glatt. Stopp blenderen av og til og dytt blandingen ned langs sidene med en slikkepott. Smak til med evt. søtning. Så. Nå kan du velge å enten: Spise isen NÅ eller ha blandingen i en boks/ispinneformer og spise på et senere tidspunkt.

Håper det smaker!

Julianne 💗