🛒 KLIKK HER FOR Å LASTE NED GRATIS OVERSIKT OVER LAVFODMAP BASISMATVARER OG HANDLELISTE 🥦

Brokkolisalat er et veldig populært tilbehør, kanskje spesielt til grillmat. Jeg har laget denne flere ganger i sommer, men har ikke grillet en eneste gang – så denne har vi kost oss med til ovnsbakt laks, kylling og som del av et koldtbord med mye annet godt.

Dette er ikke en salat du spiser i store mengder, fordi brokkoli har en mengdeanbefaling + at rå brokkoli er litt hardere for magen å fordøye enn om den er kokt. Men det betyr ikke at den ikke kan få plass i et magevennlig kosthold – det handler om mengder 😀

Brokkolisalat


Oppskriften gir 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
Mengdeanbefaling: 1 porsjon per måltid

Ingredienser

Dressing
1,5 dl laktosefri yoghurt naturell
0,5 dl majones
2 ss sitronsaft eller eplesidereddik
1-2 ss sukker (smak til)
salt og pepper

1 stk brokkoli
30 g tørkede tranebær
30 g ristede pinjekjerner
2 ss syltet rødløk* eller en håndfull grønn del av vårløk

evt. 150 g sprøstekt bacon

Slik gjør du

1. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Smak til med sukker, sitron og salt og pepper. 

2. Vask og kutt brokkolien i små buketter og ha i en passende stor serveringsbolle. Rens stilken og kutt resten i små terninger og ha i bollen – her bruker vi alt! 

3. Hell dressingen over brokkolien og bland godt. 

4. Ha deretter over tranebær, pinjekjerner og evt litt syltet rødløk eller grønn del av vårløk. 

5. Smak evt til med mer sitron/sukker og salt og pepper. 

6. Sett brokkolisalaten i kjøleskapet og la den gjerne godgjøre seg der noen timer før servering! 

Håper det smaker! 

– Julianne 💗