Brokkolisalat er et veldig populært tilbehør, kanskje spesielt til grillmat. Jeg har laget denne flere ganger i sommer, men har ikke grillet en eneste gang – så denne har vi kost oss med til ovnsbakt laks, kylling og som del av et koldtbord med mye annet godt.
Dette er ikke en salat du spiser i store mengder, fordi brokkoli har en mengdeanbefaling + at rå brokkoli er litt hardere for magen å fordøye enn om den er kokt. Men det betyr ikke at den ikke kan få plass i et magevennlig kosthold – det handler om mengder 😀
Brokkolisalat
Oppskriften gir 4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
Mengdeanbefaling: 1 porsjon per måltid
Ingredienser
Dressing
1,5 dl laktosefri yoghurt naturell
0,5 dl majones
2 ss sitronsaft eller eplesidereddik
1-2 ss sukker (smak til)
salt og pepper
1 stk brokkoli
30 g tørkede tranebær
30 g ristede pinjekjerner
2 ss syltet rødløk* eller en håndfull grønn del av vårløk
evt. 150 g sprøstekt bacon
Slik gjør du
1. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Smak til med sukker, sitron og salt og pepper.
2. Vask og kutt brokkolien i små buketter og ha i en passende stor serveringsbolle. Rens stilken og kutt resten i små terninger og ha i bollen – her bruker vi alt!
3. Hell dressingen over brokkolien og bland godt.
4. Ha deretter over tranebær, pinjekjerner og evt litt syltet rødløk eller grønn del av vårløk.
5. Smak evt til med mer sitron/sukker og salt og pepper.
6. Sett brokkolisalaten i kjøleskapet og la den gjerne godgjøre seg der noen timer før servering!
Håper det smaker!
– Julianne 💗
Så deilig, jeg gleder meg til å prøve den :)
Håper det smaker, Berit :)
Takk for fine oppskrifter! Blir brokkoli mere magevennlig hvis den forvelles litt?
Hei :) Ja, når du varmebehandler brokkoli og andre grønnsaker så vil de bli lettere å fordøye :)
Hei .
Fint å få tips og oppskrift, men for oss med Lav Fod Map er kun det mørke grønne på Brocolli det
vi kan spise!
Alt det lyse under selve «blomsten» må vi skjære vekk . Det har alltid vært sånn og blir forundret over at dette ikke er tatt hensyn til her.
Adm Lav fod map, gjerne kommentar eller andre med kommentar 🙂
Hei :) Det stemmer at det er målt forskjell i FODMAP-innholdet på stilken og i den grønne busken, men man kan inkludere litt av stilken også.
Brokkoli-topp: lavFODMAP inntil 75 g per måned
Brokkoli-stilk: lavFODMAP inntil 45 g per måltid
Jeg velger å bruke hele brokkolien i denne, med stilk – men du kan velge å kun bruke den grønne delen for å kunne nyte litt mer per måltid.
Det er ikke slik at det er samme fasit for alle med IBS, toleransen for FODMAPs varierer fra person til person – så jeg oppfordrer til å prøve og vurdere hvordan det fungerer for akkurat deg og din mage :)
Hilsen Julianne
Jeg må koke alt av grønnsaker, til og med tomatskiver.
Hei :) Så bra du har funnet en metode som gjør det lettere for magen din å tåle grønnsaker! Takk for at du deler :)