Noen belgfrukter er snillere mot magen enn andre, og edamamebønner er den belgfrukten som inneholder minst FODMAPs av alle belgfrukter. Edamamebønner er umodne soyabønner og er lavFODMAP inntil 90 gram per måltid.Edamamebønner finner du i frysedisken i belg eller rendede. Fine å bruke i gryter, supper og salater – og ikke minst som snacks.

Og dagens oppskrift kan nytes som en sunn snacks eller som vi liker det; som tilbehør til middag 😋

Edamamebønner med havsalt


Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri, laktosefri, melkefri og vegansk

Ingredienser
Ønsket mengde frosne edamamebønner*
En god skvis sitronsaft
Noen klyper maldonsalt

*Det er bønnene inni belgen som er lavFODMAP inntil 90 gram. 


Slik gjør du

1. Kok opp en kjele med vann. 

2. Når vannet koker, tilsetter du edamamebønnene. Sett på timer, og la koke i 5 minutter. 

3. Etter 5 minutter tar du kjelen av plata, heller du av vannet gjennom et dørslag. 

4. Skyll bønnene i kaldt vann i springen. 

5. Ha bønnene over i en serveringsskål, skvis over litt sitronsaft og strø over et par klyper maldonsalt. 


Du skal ikke spise selve belgen på disse, bare bønnene inni. Så pill dem ut eller ha hele belgen i munnen og rens ut bønnene på den måten. Prøv deg fram, du finner en god metode 😀

Håper det smaker!

Julianne 💗