Frittata, eller italiensk omelett om du vil, har blitt et fast innslag her i hus. Dette er en veldig fin måte å få brukt opp rester som står igjen etter helgen! Alt går i frittataen 😀 Denne er god varm, men kanskje enda bedre kald til lunsj dagen etter.
Fritatta
Oppskriften gir 3-4 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri
Dette gikk i min fritatta
5 egg
Salt og pepper
4 brokkolihoder
En halv liten paprika
Tre soltørkede tomater (bløtlagt på forhånd)
Rester av stekt kylling
En halv tomat
Fetaost i blokk
Litt parmesan på toppen (eller topp med vanlig hvitost)
Slik gjør du
Visp eggene sammen i en liten bakebolle. Kutt grønnsakene i omtrent like store biter. Ta fram en stekepanne og ha litt fett i pannen. Ha grønnsakene i stekepannen og krydre med litt salt og pepper og la de steke litt før du heller eggene over. Strø over fetaost og parmesan eller annen hvitost. Sett lokk på stekepannen og stek på medium varme til overflaten har stivnet.
Alternativt kan du steke frittataen ferdig i stekovnen. Jeg setter da hele stekepanna inn i stekovnen som er varmet opp til omtrent 200 grader. Dette forutsetter at du har en stekepanne som ikke har plasthåndtak som kan smelte i ovnen. Ved å gjøre det på denne måten blir middagen ferdig litt fortere enn ved å kun steke den på stekeplaten og den får en gylden overflate 😊
Servér frittata med en enkel grønn salat og med litt godt, magevennlig brød som tilbehør.
Håper det smaker!
Julianne 💗
Trackback/Tilbaketråkk