Denne indiske retten er inspirert av Trines (Trines Matblogg) Chicken Tikka Masala med raita og nanbrød! Jeg har laget den flere ganger med stor suksess, selv med mine magevennlige endringer uten løk og hvitløk. Jeg bruker krydderblandingen garam masala i min oppskrift og døper derfor retten om til Garam Masala Kylling med Raita 😊

Garam masala består av koriander, ingefær, spisskummen, pepper, muskat, kanel, kardemomme, laubærblad og nellik, som er lavFODMAP-krydder. Men les ingredienslisten for sikkerhetsskyld når du skal kjøpe krydderblandingen, for ingrediensene kan variere fra merke til merke.

Garam Masala Kylling med Raita og Gurkemeieris


Oppskriften gir 3-4 porsjoner 
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Garam Masala Kylling


Ingredienser
1 dl laktosefri yoghurt naturell
1 ss frisk ingefær, revet
3 ss sitronsaft
½ ts chilipulver
2 ss garam masala krydder
1 kg kyllingfilet, i biter

Slik gjør du
Bland sammen ingrediensene til marinaden i en skål og del kyllingfiletene i store biter. Legg gjerne filetene i en plastpose eller en liten bakebolle og hell marinaden oppi. Bland godt og sørg for at kyllingen er godt dekket av marinaden. La kyllingen marinere i minst to timer i kjøleskapet (gjerne lenger). Mens kyllingen marineres kan du lage raita.

​Raita


Ingredienser
1 agurk
4 cherrytomater eller en halv vanlig tomat
2 dl laktosefri yoghurt naturell
1 ts sitronsaft
​½ ts spisskummen
2 ss hakket frisk koriander
salt og pepper

Slik gjør du
Grovhakk tomatene og finhakk frisk koriander. Bruk et rivjern og riv agurken direkte i et kjøkkenhåndkle. Pakk den inn i kjøkkenhåndkleet og klem til alt du har slik at vannet presses ut av agurken. Ha agurken i en passende stor skål og tilsett cherrytomatene og hakket koriander. Smak til med spisskummen, salt, pepper og sitronsaft. Sett deretter kaldt i kjøleskapet til servering.

Når kyllingen har ligget i marinade i noen timer, har du kyllingen og marinaden over i en ildfast form. Sett stekeovnen på 225 grader og stek kjøttet midt i ovnen i 10-12 minutter.​ Mens kyllingen står i ovnen begynner du på sausen.

Indisk saus


Ingredienser
4 ss rapsolje
1 ss fersk ingefær, revet
1 ts spisskummen
1 ts malt muskat
1 ss tomatpuré
300 g hermetiske tomater
½ ts gurkemeie
1 ss laktosefri rømme
1 dl laktosefri matfløte
1 ss frisk koriander, finhakket
Salt og pepper etter smak
En skvis sitron

Slik gjør du
Varm opp oljen i en gryte på lav/medium temperatur. Tilsett spisskummen, muskat og revet ingefær i oljen. La surre i et par minutter. Tilsett tomatpuré før du har i hermetiserte tomater og gurkemeie. La sausen putre i noen minutter, før du tilsetter laktosefri rømme og fløte. Rør godt sammen og nyt den deilige duften som sprer seg på kjøkkenet. Nå kan du sette på ris.

Gurkemeie-ris


Ingredienser
Ønsket mengde ris
1 ts gurkemeiepulver

Slik gjør du
Kok ris etter anvisningen på pakken. Tilsett gurkemeie i kokevannet, så vil risen farges gul.

Ta nå kyllingen ut av ovnen og ha over i gryten med saus og rør godt sammen. Smak så til med salt, pepper og en skvis sitron og la retten trekke på svak varme i noen minutter før du serverer hele retten sammen med kokt ris og en enkel salat av for eksempel crispy salat, agurk, tomat, paprika og grønn del av vårløk.

God helg og velbekomme!

Julianne 😊