Hei! Det har gått noen dager siden sist oppdatering, og slik er det bare når tiden ikke strekker til. Her må det prioriteres og mitt hovedfokus ligger på lav FODMAP boken. Teori skal skrives og oppskrifter skal testes, kvalitetssikres og så skal jo maten smakes på. Det er forresten helt sinnsykt at jeg har fått denne sjansen!

I helgen løp jeg Nordmarkstravern og det gikk som det suste. Fy søren for en mestringsfølelse, det løpet anbefaler jeg virkelig. Jeg kjenner fremdeles at jeg er sliten og stiv i hofter og bein for dette er ikke noe kroppen min er vant til. Men jeg regner med at jeg er frisk og rask igjen til helgen som kommer.  Da venter Hallingløpet! Jeg gleder meg. I det jeg er inne på temaet vil jeg påpeke at det å være fysisk aktiv er en viktig del i å redusere symptomer hos IBS-pasienter.  Tilleggssymtomer som tretthet og lite energi er ikke uvanlig og trening bidrar både til økt energinivå samt å holde magen i gang. Fysisk aktivitet bør være en del av hverdagen til alle som har muligheten og husk at litt trening er bedre enn ingen trening. Men tilbake til oppskriften!

Gulrotlappene jeg postet i forrige uke ble en «instant hit» og jeg fikk tilsendt bilder av flere som hadde tatt til seg oppfordringen om at disse lappene måtte lages i nærmeste fremtid. Flaks for meg at lappene ble godt mottatt og flere lesere har delt sine varianter. Dette har jeg lært: De kan lages som vafler, kjempegode med kokosmasse, gode uten kanel og andre grønnsaker kan tilsettes uten problem! Så kjekt med tilbakemeldinger, fortsett med det! Som jeg har nevnt tidligere, så er det bare fantasien som setter grenser for hvordan lappene kan utvikle seg.

I forrige uke prøvde meg på en vellykket, grønn variant ved å tilsette frisk spinat og en liten klype muskat (spinat og muskat er jo bestevenner). Disse lappene ble veldig tøffe utseendemessig, er du ikke enig? Hehe. De passer ypperlig både som lunsj eller kveldsmat hvis du er fysen på noe salt, sunt og mettende. Jeg åt de uten noe, men en god sidesalat passer nok et godt tilbehør til disse. Bare for å gjøre måltidet enda litt sunnere 😀

Grønne cottage cheese-lapper


Oppskriften gir ca. 6 lapper
Oppskriften er lavFODMAP og laktosefri
For glutenfri velg glutenfrie havregryn

Ingredienser
2 egg
2-3 ss cottage cheese (evt. laktosefri)
4 ss lettkokte havregryn
En god neve frisk spinat (vasket)
1/2 ts malt muskat
1/2 ts bakepulver
En klype salt og litt pepper

Slik gjør du
Bland sammen ingreidensene i en bakebolle. Kjør blandingen til en jevn grøt ved hjelp av en stavmikser eller en blender. La blandingen svelle i 10 minutter før du steker lappene i en stekepanne, på medium til sterk varme. Snu lappene når det danner seg bobler på toppen. Jeg steker fire gangen:

IMG_1876

Håper det smaker!

Julianne 💗