Denne oppskriften er inspirert av Linda Stuhaug sine «mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør» og ble veldig gode! Søte, myke og sunne. Jeg lagde disse med dattera mi Henni i tankene, men jeg må si de passet utmerket som kaffekos til mor og far også 😋
Havrecookies med banan og peanøttsmør
Oppskriften gir 8 små cookies
Oppskriften er lavFODMAP, laktosefri, melkefri
For glutenfri: velg glutenfrie havregryn.
Ingredienser
1 banan (gul eller moden)
50 g havregryn
35 g (1 raus ss) peanøttsmør
10 g (1 ss) mel (f.eks bokhvetemel, teff eller speltmel)
1/2 ts vaniljepulver eller kanel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
2. Ta fram ei skål, ha i bananen og mos den med en gaffel.
3. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt sammen å la svelle i 10 minutter.
4. Fordel 8 små cookies på bakepapiret (ca. 1 ss per cookie)
5. Stek midt i ovnen i 15-18 minutter til de er litt gyldne i fargen.
6. Avkjøl på rist og nyt!
Tips! Disse kan du variere i det uendelige. Tilsett hakket mørk sjokolade, hakkede nøtter, litt rosiner eller tørkede tranebær, kokosmasse (lavFODMAP i små mengder). Prøv deg litt fram og se om du finner deg en favoritt!
Håper det smaker!
Klem Julianne 💗