I går pakket vi med oss mat og tok med engangsgrillen ned i parken for sommerens første grillings. Siden vi har ikke veranda til leiligheten, er det godt å ha en diger park rett utfor døren! I går grillet vi laks, noe som er så enkelt og greit om du kjøper en pakke laksefileter i aluminiumsform. Dekk formen med aluminiumsfolie og laksen dampes i en fei.

Som tilbehør til laksen, laget jeg en enkel salat av magevennlige ingredienser + litt fetaost og en hjemmelaget lavFODMAP-potetsalat. Potetsalaten du kjøper i butikken er ofte fri for melk og laktose, men inneholder ofte løkpulver som er en potensiell magebølle for mange med IBS. Lager du denne potetsalaten slipper du unna magebøllene, og får et nydelig tilbehør til sommerens grill- og spekemat.

Klassisk potetsalat


Oppskriften gir 2-3 porsjoner
Oppskriften er lavFODMAP, glutenfri og laktosefri

Ingredienser
400 g kokte, avkjølte poteter (jeg brukte amadine)
3 ss laktosefri lettrømme
2 ss majones
4-5 skiver sylteagurk
3 ss sylteagurk-lake
3-4 vårløk (grønn del)
salt og pepper

Tips: Tilsett 50 g finkuttet eple for en frisk krunsj i potetsalaten. Eple er lavFODMAP inntil 20 g per porsjon og kan derfor inkluderes som del av en oppskrift.

Slik gjør du
Kok potetene og la de avkjøles. Finhakk sylteagurk og vårløk og bland sammen med rømme, majones og sylteagurk-laken i en liten bakebolle. Skjær de avkjølte potetene i mindre biter og bland forsiktig inn i rømme- og majonesblandingen slik at potetbitene er godt dekket. Smak deretter til med salt og pepper. Kutt gjerne opp litt ekstra vårløk eller gressløk og strø på toppen. Det ser lekkert ut!

Potetsalaten kan spises med en gang, men smaker enda bedre om du lar den stå i kjøleskapet en liten stund først.


Håper det smaker!

Julianne <3